Drukāt šo lapu
04.04.2018 14:37

Vecākus izglītos par medicīniska rakstura jautājumiem, uzņemot bērnu no bērnunama

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vecākus izglītos par medicīniska rakstura jautājumiem, uzņemot bērnu no bērnunama arhīvs

Atbalsta programma "Plecs" vecākiem, kuri uzņem bērnus ģimenēs no bērnunama, piedāvās triju sarunu ciklu "Medicīniska diagnoze bērnam no bērnu nama – stereotipi un realitāte ikdienā". Sarunu cikla laikā tiks runāts par medicīniska satura jautājumiem, kas rodas katrai ģimenei, gatavojoties uzņemt bērnu no bērnu nama.

Sarunas tiek veidotas ar mērķi kliedēt bažas un aizspriedumus par dažādām saslimšanām. "Redzam, ka šobrīd bērnu namos dzīvo brīnišķīgi, dzīvespriecīgi bērni, taču viņiem uzliktās diagnozes nobiedē potenciālos vecākus. Bieži ģimenes izdzird tik biedējošo HIV vai C hepatītu un nobīstas, nemaz neiepazīstoties ar pašu bērniņu," teic "Pleca" vadītāja Līva Fomrate. Bieži gadījumi, kad vecāki neuzņem bērnu ģimenē, ir tieši informācijas trūkums vai maldīgi pieņēmumi par konkrētu saslimšanu vai diagnozi.

Aprīlī sarunās piedalīsies pieredzējuši speciālisti, un stāstīs par dažādu saslimšanu izpausmēm, bērna vajadzībām un rūpēm ikdienā. Sarunas palīdzēs vecākiem būt pilnīgāk informētiem par dažādām medicīniskajām diagnozēm un to nozīmi ikdienas rūpēs, kā arī stiprinās ģimeņu psiholoģisko sagatavotību, pirms vecāki pieņem bērnu ģimenē. Lai izvērstāk spētu runāt par dažādām tēmām, sarunu cikls tiks dalīts vairākās tikšanās reizēs. Sarunu cikls norisināsies "Pleca telpās" Rīgā, Senču ielā 4.

10. aprīlī pediatre, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Latvijas Infektoloģijas centrs" Infektoloģijas poliklīnikas ārste Dr. Valentīna Sitkare runās par HIV un B un C hepatītiem. 18. aprīlī bērnu psihiatra, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu psihiatrijas klīnikas vadītāja Dr. Ņikitas Bezborodova sarunas tēma būs "Garīgās saslimšanas" par garīgām saslimšanām un bērnu attīstības problēmām, autisma un garīgas atpalicības pazīmēm. Savukārt 25. aprīlī pieredzējusi Sociālo pakalpojumu aģentūras speciāliste, psiholoģe Inese Bordāne stāstīs, kā būt psiholoģiski noturīgam, uzņemot ģimenē bērniņu ar garīgām saslimšanām un kā runāt ar bērnu un apkārtējiem cilvēkiem par bērna diagnozēm.

Plašāka informācija un pieteikšanās zvanot uz 29119938 vai sūtot e-pastu uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Atbalsta programmas "Plecs" mērķis ir Latvija bez bērnu namiem – lai katram bērnu namu bērnam būtu ģimene. Par "Dod Pieci" 2017 labdarības maratonā saziedotajiem līdzekļiem, Plecs sniedz informatīvu, praktisku un emocionālu atbalstu cilvēkiem, kuri gatavi dot ģimeni bērnu namos nonākušajiem bērniem. Ģimenēm ir iespēja saņemt atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem, gūt pieredzi sarunu vakaros un konsultācijās ar nozares profesionāļiem, iegūt finansiālu atbalstu speciālistu apmeklējumam ārkārtas situācijās, kā arī saņemt palīdzību, kad bērns jau ir ģimenē.