Drukāt šo lapu
03.01.2018 09:35

Siguldas slimnīcā turpina pieaugt jaundzimušo skaits

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas slimnīcā turpina pieaugt jaundzimušo skaits arhīvs

Siguldas slimnīcā arī aizvadītajā gadā turpinājis pieaugt dzemdību skaits. 1114 dzemdībās pasaulē nākuši 1118 mazuļi – 541 meitenīte un 577 puisēni, pārspējot 2016. gada rekordu (1016 dzemdības). Tas ir absolūtais rekords kopš 1950. gada, kad dibināta Siguldas slimnīca.

Līdz ar to Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļas statistika kārtējo gadu ir pārsniegusi mazo dzemdību nodaļu kategorijas rādītājus, kas starptautiskā vērtējumā ir līdz 960 dzemdībām gadā, liecina novada pašvaldības informācija.

Dzemdību nodaļā aktīvākā aizvadītā gada diena bijusi 29. jūnijs, kad pieņemtas 12 dzemdības. Jāpiebilst, ka jaundzimušo skaits pārsniedz dzemdību skaitu, jo slimnīcā pasaulē nākuši vairāki dvīņi.

2018. gads Siguldas slimnīcā jau sācies ar pirmajiem dzimušajiem mazuļiem. Dzemdību nodaļā pirmais šajā gadā pasaulē nācis puisēns.

Pēdējos gados Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļā gan ar pašvaldības, gan slimnīcas finanšu līdzekļiem veiktas ievērojamas investīcijas, tādējādi attīstot sniegtā pakalpojuma kvalitāti un servisa līmeni. Pērn ar pašvaldības atbalstu iegādāts jauns, moderns dzemdību galds. Savukārt lai pilnveidotu jauno māmiņu un jaundzimušo aprūpi, šajā gadā ar pašvaldības atbalstu plānots iegādāties mazuļu reanimācijas galdu, vēl vienu fototerapijas iekārtu jaundzimušajiem, kā arī vēl vienu kardiotokogrāfu ar bezvada zonžu sistēmu, kas nodrošinās augstu mātes un mazuļa izmeklējumu precizitāti un drošību.