Drukāt šo lapu
16.11.2017 12:52

Saeima konceptuāli atbalsta ieceri par vardarbību pret bērnu trīs gadus liegt piedalīties nepilngadīgo aprūpē

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saeima konceptuāli atbalsta ieceri par vardarbību pret bērnu trīs gadus liegt piedalīties nepilngadīgo aprūpē arhīvs

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā, kas paredz personai, kura administratīvi sodīta par vardarbību pret bērnu, liegt trīs gadus piedalīties nepilngadīgo aprūpē. Grozījumus iesniegusi Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija.

Likumprojekts paredz, ka persona, kura ir administratīvi sodīta ar naudas sodu par fizisku vai emocionālu vardarbību pret bērnu, trīs gadus no dienas, kad stājies spēkā un kļuvis nepārsūdzams kompetentas institūcijas pieņemtais lēmums vai tiesas spriedums, nedrīkst strādāt, veikt brīvprātīgo darbu, kā arī saskaņā ar noslēgto vienošanos sniegt pakalpojumus bērnu aprūpes, izglītības, veselības aprūpes un citās tādās iestādēs, kurās uzturas bērni, bērnu pasākumos un tādos pasākumos, kuros piedalās bērni.

Savukārt gadījumos, kad kā administratīvais sods par fizisku vai emocionālu vardarbību pret bērnu piemērots brīdinājums, iestādes vadītājam, darba devējam vai pasākuma organizatoram joprojām būs pienākums izvērtēt, vai persona neapdraud bērna drošību, veselību vai dzīvību.

Priekšlikumus uz otro lasījumu likumprojektam varēs iesniegt līdz 24. novembrim.

Plānots, ka likuma grozījumi stāsies spēkā no nākamā gada 1. jūnija.