Drukāt šo lapu
01.11.2017 10:49

Daudzbērnu ģimenes var ērtāk saņemt atlaidi par braucienu sabiedriskajā transportā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Daudzbērnu ģimenes var ērtāk saņemt atlaidi par braucienu sabiedriskajā transportā publicitātes

No 1. novembra, 3+ Ģimenes karti varēs saņemt ne tikai daudzbērnu ģimenes bērnu vecāki, bet arī bērni, kuri ir vismaz septiņus gadus veci. Tādējādi katrs daudzbērnu ģimenes loceklis, braucot reģionālo maršrutu autobusos vai vilcienos, var ērtāk saņemt sev pienākošos atlaidi.

Daudzbērnu ģimenes locekļi, uzrādot 3+ Ģimenes karti un pasi, ID karti vai skolēnu apliecību (bērni vecumā līdz 15 gadiem) var saņemt atlaidi 25% apmērā no biļetes cenas vienam braucienam un 20% apmērā no abonementa biļetes, atgādina Autotransporta direkcija. Attiecīgajiem dokumentiem jābūt līdzi ne tikai biļetes iegādes brīdī, bet arī brauciena laikā. Daudzbērnu ģimeņu atlaide ir spēkā, braucot 1074 reģionālajos autobusu maršrutos un 26 vilciena maršrutos.

Daudzbērnu ģimenēm ir iespēja saņemt atlaidi 25% apmērā no vienas biļetes cenas, kas paredzēta vienam braucienam vienā maršruta virzienā, kā arī atlaidi 20% apmērā no abonementa biļetes cenas. Abonementa biļetes pieejamas visos AS "Pasažieru vilciens" dzelzceļa maršrutos un vairāk nekā 500 reģionālo autobusu maršrutu. Maršrutu sarakstu, kuros pieejamas abonementa biļetes, skatīt šeit.