Drukāt šo lapu
27.04.2015 12:22

6 iemesli, kādēļ jūsu degvielas patēriņš ir tik liels

Autors  Reklāma
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pašlaik izdevumi degvielai ir vieni no lielākajiem izdevumiem, ar kuriem nākas saskarties jebkuram motorizēta transportlīdzekļa vadītājam, tādēļ ir vērts darīt visu iespējamo, lai brauktu tik ekonomiski, cik vien tas ir iespējams. Turpinājumā iepazīstieties ar sešiem izplatītākajiem iemesliem, kas palielina jūsu transportlīdzekļa degvielas patēriņu.

Pārpildīts auto

Kabatas lukturītis, domkrats, uzgriežņu atslēgas, rezerves ritenis, logu mazgāšanas šķidrums, startēšanas vadi, kājas pumpis, paklājiņi, ledus atkausētājs, ledus skrāpis utt. - tas viss jau ir par daudz. Lai vai kā, bez iepriekšminētajām lietām nav ieteicams doties ceļā, it īpaši, ziemā. Bet tādas lietas kā, piemēram, futbola bumba, sauļošanās krēsls un rotaļlietas var būt šad tad noderīgas, bet to pārvadāšana ikdienā maksā jums naudu. Viens no veidiem, kā samazināt degvielas patēriņu, ir iztīrīt savu automašīnu no visa liekā, lai samazinātu automašīnas kopējo masu. Kā zināms, jo lielāks automobiļa svars, jo lielāks degvielas patēriņš.

Nepiemēroti apavi

Apavi, kuriem ir bieza zole, traucē piekopt ekonomiskas braukšanas pamatprincipus, jo bieza zole ne vien palielina svaru, kas tiek likts uz gāzes pedāļa, bet arī neļauj izjust gāzes pedāļa nospiešanas momentu. Šī iemesla dēļ ir ļoti grūti nospiest gāzes pedāli vienmērīgi un mierīgi – rezultātā tāda gāzēšana vien sanāk, kas nenoliedzami palielina degvielas patēriņu, atšķirībā no vienmērīgas braukšanas. Tādas pašas problēmas rada arī augstpapēžu kurpes, kas ir nestabilas un traucē pienācīgi mīt gāzes pedāli. Jāpiemin, ka nepiemērotu apavu valkāšana braukšanas laikā var izraisīt arī ceļu satiksmes negadījumu, jo tie var likt zaudēt autovadītājam kontroli pār savu transportlīdzekli. Lai pasargātu sevi no izdevumiem, ko var radīt ceļu satiksmes negadījumi, painteresējieties par Kasko apdrošināšanas iespējām.

Atvērti logi un ieslēgts gaisa kondicionētājs

Pat tādu šķietami vienkāršu darbību kā apkārtējās vides temperatūras noregulēšanu ir iespējams veikt nepareizi. Nav noslēpums, ka gaisa kondicionētāji savu funkciju pildīšanai izmanto degvielu, bet arī atvērti logi palielina degvielas patēriņu, jo gaisa pretestības dēļ palielinās automašīnas slogs. Ņemot vērā to, ka, braucot ar nelielu ātrumu, atvērti logi patērē mazāk degvielas nekā gaisa kondicionētājs, temperatūras regulēšanai ir ieteicams izmantot logu atvēršanu un aizvēršanu. Turpretī, braucot ar lielu ātrumu, atvērti logi patērē vairāk degvielas nekā gaisa kondicionētājs, tādēļ ir ieteicams izmantot gaisa kondicionētāju. Lūzuma punkts ir 50 km/h.

Par maz spiediena riepās

Ja riepās ir par maz spiediena jeb, vienkāršiem vārdiem runājot, tās ir pārāk mīkstas, transportlīdzekļa degvielas patēriņš pieaug ievērojami. Riepas laukums, kas saskaras ar ceļa segumu, palielinās, ja riepās ir pārāk maz spiediena. Jo lielāka ir virsma, ar ko riepa atrodas kontaktā ar ceļa segumu, jo lielāks ir slogs uz riepām. Ja jūs neesat droši, kādam spiedienam vajadzētu būt jūsu automobiļa riepās, sameklējiet šo informāciju auto rokasgrāmatā vai internetā.

Slikti degvielas uzpildes paradumi

Neskatoties uz to, ka bieža un regulārā degvielas uzpildīšana var būt kaitinoša un apgrūtinoša, bet tā var ievērojami ietaupīt jūsu naudu. Iepildiet degvielu tikai tik daudz, cik jums nepieciešams, izvairoties piepildīt pilnu degvielas tvertni. Lai saprastu, cik daudz degvielas katru reizi nepieciešams iepildīt, izveidojiet pierakstu grāmatiņu, kurā pierakstiet degvielas daudzumus litros, cik nepieciešams, lai nokļūtu no punkta A uz punktu B. Ir automašīnas, kuru degvielas tvertnes ir milzīgas (līdz pat 109 litriem), tādēļ, piepildot to pilnu, jūs vadājat līdzi lieku svaru, kas, kā jau iepriekš minēts, ievērojami palielina degvielas patēriņu. Jūs taču nevadātu automašīnā līdzi 109 litrus ūdens pudeļu?

Ja vēlies uzzināt arī citu noderīgu informāciju, kas ir saistīta ne vien ar ekonomiskas braukšanas pamatprincipiem, bet arī ar transportlīdzekļu apdrošināšanu un citiem, autovadītājiem aktuāliem jautājumiem, apmeklē polise247.lv.