Drukāt šo lapu
29.04.2015 15:45

Palīdzības pakas trūcīgām personām sāks dalīt 5. maijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Palīdzības pakas trūcīgām personām sāks dalīt 5. maijā Labklājības ministrija

Trūcīgie iedzīvotāji šogad varēs saņemt trīs veidu palīdzības pakas. Tiks dalītas pakas ar pārtikas produktiem, ar higiēnas precēm un skolas piederumiem. Pakas varēs saņemt no 5. maija kopumā vairāk nekā 480 vietās visā Latvijā, tostarp Pierīgā.

Kā šodien preses konferencē informēja Labklājības ministrs Uldis Augulis, šogad tiks dalītas trīs veidu pakas. No 5. maija tiks izsniegtas pārtikas pakas, bet no jūnija pakas, kurās atrodas saimniecības un higiēnas preces. Savukārt jūlijā trūcīgās ģimenes ar bērniem saņems pakas ar skolas gaitu sākšanai nepieciešamajām lietām.

Tiek plānots, ka kopumā šogad tik izdalīti 534,2 tūkstoši pārtikas paku. Šoreiz tajās atradīsies AS "Dobeles dzirnavnieka" ražotie makaroni, rīsi, griķi, kviešu milti un manna, kā arī pilnpiena pulveris, gaļas konservi, auzu pārslas, rapšu eļļa un cukurs.

Savukārt higiēnas un saimniecisko preču pakā ietilpst ziepes, šampūns, zobu pasta un zobu birste, veļas mazgāšanas līdzeklis un trauku mazgāšanas līdzeklis. Pēc LM aprēķiniem, šogad šādas pakas tiks izdalītas 150,4 tūkstošiem trūcīgu personu.

Skolas gaitu sākšanai paredzētās pakas šogad varētu saņemt 29,5 tūkstoši bērnu vecumā no pieciem līdz 16 gadiem. Mācību piederumu pakās ietilpst klades, burtnīcas un citas kancelejas preces vai arī mugursoma un mazāks kancelejas piederumu skaits.

Kopumā trūcīgie iedzīvotāji palīdzības pakas varēs saņemt 480 vietās visā Latvijā, un tās pienāksies personām, kurām pašvaldības būs izsniegušas izziņas par trūcīgas personas statusu, vai arī, ja persona nonākusi krīzes situācijā. Turklāt papildus trūcīgajām personām tiks sniegtas arī konsultācijas par iespējām izkļūt no trūcīgās personas statusa un iesaistīties darba tirgū.

Šoreiz, lai izvairītos no ļaunprātībām, visas trūcīgajai ģimenei paredzētās pakas uzreiz saņemt nevarēs. Katru palīdzības paku saņēmēju atzīmēs izziņā, tāpēc atkārtoti saņemt to citā vietā nebūs iespējams. Ja personai izziņa par trūcīgā statusu izsniegta uz trīs mēnešiem, tā varēs saņemt divas pārtikas pakas šo trīs mēnešu laikā, ja izziņa izsniegta uz pusgadu – četras pārtikas pakas.

LM sarēķinājusi, ka 98 tūkstošu pārtikas paku nodrošināšanai katru gadu tiks tērēti 5,2 miljoni eiro. Savukārt sadzīves un higiēnas preču paku, kā arī mācību piederumu paku nodrošināšanai trūcīgo ģimeņu bērniem katru gadu tiks tērēti 1,3 miljoni eiro.