Drukāt šo lapu
16.04.2015 14:54

Daudzbērnu ģimenes aicina piedalīties krāsainā konkursā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Daudzbērnu ģimenes aicina piedalīties krāsainā konkursā Publicitātes

Līdz 15. maijam norisinās Latvijas daudzbērnu ģimenēm veltīts konkurss "Košas sienas – krāsainas dienas". Konkursa ietvaros ikvienai Latvijā mītošai daudzbērnu ģimenei tiek sniegta iespēja pārveidot esošo bērnistabu košāku un krāšņāku; ģimenēm nepieciešams vien izveidot konkursa pieteikumu – radošu darbu ar aprakstu par savu sapņu bērnistabu.

Konkursu "Košas sienas – krāsainas dienas" organizē Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienība sadarbībā ar Baltijā pazīstamāko krāsu zīmolu "Vivacolor". Konkursā var piedalīties Latvijas daudzbērnu ģimenes (ģimenes, kurās ir trīs un vairāk bērnu). Konkursa uzdevums ir attēlot savu sapņu bērnistabu, iekļaujot tās aprakstu. Darbu iespējams veidot, izmantojot dažādas metodes – multimediālā (foto, video, audio), grafiskā (zīmējumi, plakāti) vai literārā (dzeja, eseja). Konkursa galvenā balva – piecām ģimenēm, pēc to vēlmēm, tiks izkrāsota bērnistaba, veicot arī nelielu kosmētisko remontu, ja nepieciešams.

"Nav noslēpums, ka ievērojama daļa Latvijas daudzbērnu ģimenes savu labklājības līmeni vērtē kā viduvēju vai zemu. Zināms, ka lielākās izdevumu pozīcijas ģimenē veidojas par pārtiku, mājokli, ārpusskolas izglītošanu un nodarbībām, augstākās izglītības iegūšanu un transportu, savukārt mājokļa labiekārtošanas un remonta darbiem līdzekļi tiek novirzīti ļoti reti vai nemaz," atzīst Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības vadītājs Leonīds Mucenieks.

"Tieši šī iemesla dēļ izvēlējāmies pārkrāsot bērnistabas un padarīt daudzbērnu ģimeņu atvašu ikdienu gaišāku, krāsaināku un kopumā pozitīvāku. Prieks, ka mūsu organizācijas 24. dzimšanas dienā varam paziņot tik labas vēstis par bērnistabu pārkrāsošanas iniciatīvu."

"Latvijas demogrāfiskais stāvoklis jau gadiem signalizē, ka nepieciešams palīdzēt tiem cilvēkiem, kuri vēlas veidot ģimeni. Tāpēc esam iecerējuši uzmeklēt Latvijas daudzbērnu ģimenes un pateikties tām par uzņēmību," stāsta kampaņas iniciators, zīmola "Vivacolor" valdes loceklis Gatis Kulbergs.

"Gaidīsim ģimeņu sapņu bērnistabu zīmējumus un arī stāstus par to – kādas krāsas, kādi zīmējumi iecerēti. Apzināmies, ka visām ģimenēm nevarēsim uzreiz palīdzēt, tāpēc esam izdomājuši īpašu pārsteiguma elementu visiem konkursa dalībniekiem, ko atklāsim konkursa noslēgumā," piebilst G. Kulbergs.

Vairāk par konkursu: http://www.vivacolor.lv/krasainasdienas.