Drukāt šo lapu
18.03.2015 14:19

Aptuveni 10 % jaundzimušo vecāku trūkst līdzekļu bērna uzturēšanai

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptuveni 10 % jaundzimušo vecāku trūkst līdzekļu bērna uzturēšanai arhīvs

Aptuveni 10 % jaundzimušo vecāku trūkst līdzekļu bērna uzturēšanai, šodien plašsaziņas līdzekļiem un sadarbības partneriem norādīja labdarības organizācijas "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

Latvijā ik gadu piedzimst aptuveni 20 000 bērnu, no kuriem aptuveni 2000 piedzimst ģimenēs, kurām nepietiek līdzekļu, lai nodrošinātu pamatlietas, kas nepieciešamas bērna pilnvērtīgai attīstībai, uzsvēra R. Dimanta.

Visbiežāk šādi bērni dzimst vientuļām mātēm, daudzbērnu ģimenēs vai maznodrošinātās ģimenēs. Ik mēnesi ģimenes saņem pabalstu, sākot no 182,38 eiro.

Lai palīdzētu grūtībās nonākušajām ģimenēm un savāktu nepieciešamos līdzekļus šiem 2000 trūcīgo mazuļu visā Latvijā, "Ziedot.lv" sākusi labdarības akciju. Lai palīdzētu visām akcijā iesaistītajām ģimenēm, mēnesī nepieciešami 32 000 eiro, vienai ģimenei mēnesī paredzot 64 eiro.

R. Dimanta aģentūrai LETA pastāstīja, ka informāciju par šādām ģimenēm sniedz reģionālās organizācijas visā Latvijā, kā arī pašas ģimenes, kuras ir sapratušas, ka tām nepieciešama palīdzība. Lielākajā ģimenē, kura piedalās akcijā, ir 11 bērni.

Akcijas laikā trūcīgām ģimenēm tiks nodrošinātas pakas ar autiņbiksītēm un piena pulveri. Atbalsts plānots bērniem līdz divu gadu vecuma. R. Dimanta skaidroja, ka šāds vecums izvēlēts, jo šī ir visneaizsargātākā iedzīvotāju grupa, turklāt pēc šīs vecuma robežas pārsniegšanas bērni var doties uz bērnudārzu, bet viņu vecāki – atgriezties darbā pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma.

Šai akcijai nav beigu termiņa, uzsvēra R. Dimanta, turpinot, ka tās mērķis ir sasniegt mirkli, kad katra ģimene varēs pati par saviem līdzekļiem par sevi gādāt un rūpēties.

Ziedot trūcīgiem mazuļiem iespējams SIA "Maxima Latvija" veikalos visā Latvijā – gan ziedojumu kastītēs, gan arī izvēloties produktus ar īpašu akcijas zīmi "Palīdzi trūcīgiem mazuļiem". Šāda zīme liecina, ka produkta ražotājs ziedos vienu centru no produkta cenas mazuļu atbalstam. Patlaban labdarības akcijā iesaistījusies AS "Tukuma piens", AS "Laima", kā arī SIA "Rīgas piensaimnieks". Sniegt atbalstu var, arī ziedojot "Ziedot.lv" vietnē vai zvanot pa ziedojuma tālruni 90067004.