Drukāt šo lapu
11.03.2015 12:52

Iedzīvotājiem vairākās Pierīgas apdzīvotajās vietās par siltumu būs jāmaksā mazāk

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Iedzīvotājiem vairākās Pierīgas apdzīvotajās vietās par siltumu būs jāmaksā mazāk arhīvs

Līdz ar dabasgāzes tirdzniecības cenu samazinājumu martā šomēnes samazināsies siltuma tarifi tiem uzņēmumiem, kuriem tarifi ir noteikti atkarībā no dabasgāzes cenas, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija.

Saskaņā ar otrdien publicēto AS "Latvijas Gāze" paziņojumu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" dabasgāzes cena martā ir 256,12 eiro par 1000 normālkubikmetriem. Ja piepildīsies AS "Latvijas gāze" izteiktās prognozes, tad turpmāks siltumenerģijas tarifu samazinājums gaidāms maijā (249,00 tūkst.nm3).

Pie šādas dabasgāzes tirdzniecības cenas, piemēram, AS "Rīgas Siltums" siltumenerģijas tarifs martā un aprīlī būs 53,68 EUR/MWh, bet maijā – 52,76 EUR/MWh. Tas nozīmē, ka martā siltumenerģijas tarifs, salīdzinot ar novembri, ir samazinājies par 8,0%.

To Pierīgas siltumenerģijas pakalpojumu sniedzēju vidū, kuriem siltumenerģijas pakalpojuma tarifi ir noteikti atkarībā no dabasgāzes cenas, ir SIA "Ādažu namsaimnieks" (pakalpojuma teritorija – Ādaži un Kadaga), "Babītes siltums" (Piņķi), "Baložu komunālā saimniecība" (Baloži), "Ciemats" (Ropažu novada Mucenieki), "Ikšķiles māja" (Ikšķile), "Ķekavas nami" (Ķekava, Rāmava, Valdlauči, Katlakalns), "Mārupes komunālie pakalpojumi" (Mārupe, Skulte, Tīraine), "Sabiedrība Mārupe" (Jaunmārupe), "Olaines ūdens un siltums" (Olaine), "Salaspils Siltums" (Salaspils, Saulkalne) un "Vangažu Namsaimnieks" (Vangaži).

Komersantiem, kuriem siltumenerģijas pakalpojuma tarifi ir noteikti atkarībā no dabasgāzes cenas, Regulators apstiprina tarifus tabulas veidā noteiktam dabasgāzes tirdzniecības cenu diapazonam. Mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai, mainās arī siltumenerģijas gala tarifs, kas komersantam jāpiemēro.