Drukāt šo lapu
26.02.2015 15:28

Latvijā 151 tūkstotis bērnu vecumā no 7 līdz 14 gadiem ikdienā "sērfo" internetā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijā 151 tūkstotis bērnu vecumā no 7 līdz 14 gadiem ikdienā pavada laiku internetā, un vidēji viens lietotājs šajā vecuma grupā interneta pārlūkošanai velta vidēji 11 stundas mēnesī. Visbiežāk bērni laiku pavada sociālais tīkls draugiem.lv.

Janvārī internetam pieslēgusies un Latvijas interneta lapas apmeklējusi 151 tūkstoti lietotāju liela auditorija vecumā no 7 līdz 14 gadiem, liecina starptautiskā interneta izpētes un konsultāciju uzņēmuma "Gemius" dati. Turklāt bērnu vidū internetu mazliet aktīvāk lieto zēni - 51%, kamēr meitenes veido 49% no interneta auditorijas.

Bērnu un pusaudžu vidū apmeklētākā interneta lapa janvārī bija sociālais tīkls draugiem.lv, kuru apmeklējuši 82 tūkstoši lietotāji jeb 54% no visiem interneta lietotājiem šajā vecumā. Otrā apmeklētākā lapa ir inbox.lv ar 74,5 tūkstošiem lietotājiem, bet trešā - ziņu portāls delfi.lv ar 68,1 tūkstoti lielu auditoriju.

"Gemius" izpētījis, ka viens lietotājs šajā vecuma grupā interneta pārlūkošanai veltīja vidēji 11 stundas un 2 minūtes mēnesī. Tas ir uz pusi mazāk nekā laiks, ko internetā vidēji pavada viens interneta lietotājs vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

Bērni līdz 14 gadu vecumam visvairāk laika - vidēji 8 stundas un 12 minūtes mēnesī - pavadīja portālā draugiem.lv. Nākošā laika ziņā apmeklētākā vietne ir odnoklassniki.lv ar 5 stundām un 23 minūtēm, kam seko inbox.lv ar 3 stundām un 34 minūtēm uz vienu lietotāju.

Dati iegūti, balstoties uz 2015. gada janvāra statistiku par 7-14 gadus vecu lietotāju interneta lietošanas paradumiem. Pētījumā tika fiksēti tie Latvijas iedzīvotāji, kas apmeklējuši noteiktas mājas lapas, pieslēdzoties internetam. Izpēte veikta, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes vai IP adreses.