Drukāt šo lapu
06.04.2013 12:21

Naida runas kriminalizēšana – centieni aizliegt homoseksuālisma kritiku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas Kristīgā radio 4. aprīļa raidījums "Atklāti par patiesību" bija veltīts naida runai un iecerei šo jēdzienu paplašināt, attiecinot to uz imigrantiem, homoseksuāļiem, invalīdiem un pensionāriem.

Kā norādīja raidījuma viesis "Nacionālās apvienības" ģenerālsekretārs un bijušais Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Aigars Lūsis, atgriešanās pie ieceres krimināli sodīt cilvēkus, kuri, piemēram, virtuālajā tīmeklī naidīgi izteiksies par kādu no šīm grupām, viņaprāt, ir saistīta ar divām būtiskām nākotnes aktivitātēm Latvijā. Pirmkārt, tas ir saistīts ar Baltijas praidu, kas mūsu valsts galvaspilsētā norisināsies jau pēc diviem gadiem; otrkārt, ar neizbēgamo nākotnes realitāti, proti, imigrantu pieplūdumu mūsu valstī, ko sekmēs vajadzība pēc darba rokām.

Viņš gan zināja teikt, ka iecere paplašināt naida runas jēdzienu Krimināllikumā tika aktualizēta jau pirms sešiem, septiņiem gadiem. Taču nu tā atdzimusi ar jaunu sparu. A. Lūsis, tāpat kā raidījuma vadītājs Latvijas Kristīgā radio prezidents Tāivaldis Tālbers, iestājas pret šādu ieceri.

Raidījumā viesojās arī portāla "Apriņķis.lv" un "Rīgas Apriņķa Avīzes" žurnāliste Līga Greiškane. Viņa dalījās pieredzē ar novērojumiem, pie kāda absurda centieni ierobežot naida runu noveduši Apvienotajā Karalistē.

Raidījumu iespējams noskatīties šeit.

Iepriekš:
Lūsis: Cīņu par vārda brīvību pasaulē ir nomainījusi cīņa par naida runu