Drukāt šo lapu
05.04.2013 07:25

Vecāki Ikšķilē atgūst bāriņtiesas atņemto zīdaini

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Pēc vairāku nedēļu prombūtnes savā gultiņā nu atkal var saldi čučēt ikšķiliešu Agnijas un Ilmāra četrus mēnešus vecais dēlēns.

Pēc publiskajā telpā saceltās ažiotāžas, šķiet, Ikšķiles bāriņtiesas un sociālā dienesta darbinieki vairs neuzskata, ka vecāki par mazuli pietiekami nerūpējas.

Jau vēstījām, ka februāra beigās Agnijas un viņas civilvīra Ilmāra dēls viņiem tika atņemts. Varas iestādes lēmumu šķirt bērnu no vecākiem pamatoja ar to, ka tie par mazuli nepienācīgi rūpējas.

Portāla rīcībā nonākušie dokumenti liecina, ka viens no iemesliem, kādēļ bāriņtiesa nosliekusies par labu bērna šķiršanai no vecākiem, ir ģimenes ārstes Ilzes Barones sūdzība. Tiesa gan, Agnija atminējās, ka pēdējā reizē, kad daktere bijusi puisēnu apraudzīt, priecājusies, ka viņš ir veselīgs un smaidīgs.

"Kad bērnu izņēma, viņš bija vesels un neklepoja. Puikam bija alerģiski iekaisumi, jo viņa organisms jutīgi reaģē uz piena maisījumiem, dažiem "pamperu" veidiem un banāniem," tā mamma. Pēcāk gan viņa uzzināja, ka mazais ievietots slimnīcā. Kad sociālajā dienestā gribēja noskaidrot, kāpēc viņai tas netika pateikts, sociālā darbiniece atgādinājusi, ka viņai ir atņemtas aizgādnības tiesības.  Lai gan bērns tika atņemts jau februāra beigās, bāriņtiesas sēde notika tikai 7. martā. Tajā jaunajai mammai esot jautāts, ko viņa ir iemācījusies par bērna kopšanu. Savukārt sociālais dienests norādīja, ka abiem vecākiem ir jāparaksta sadarbības līgums.

Savukārt 3. aprīlī mazulis jau bija mājās. Mamma neslēpj savu prieku un atzīst, ka liels nopelns tajā ir sabiedrības atbalstam. "Pēc raidījuma un publikācijām man "draugos" ļoti daudzi cilvēki piedāvāja palīdzību. Viens no tiem bija Saeimas deputāts Imants Parādnieks," stāsta mamma, sakot, ka bez līdzcilvēku un īpaši parlamentārieša atbalsta viņa par bērnu būtu vēl ilgi cīnījusies.

"Nezinu, kā tas nākas, bet mums aizgādnības tiesības tika atjaunotas, un tagad bāriņtiesai nav nekādu pretenziju nedz pret mani, nedz pret bērna tēvu," stāsta priecīgā mamma.

Iepriekš:
Šokējoši: Ikšķilē vecākiem atņem bērnu, jo tas nesmaidot