Drukāt šo lapu
20.03.2013 07:16

Šokējoši: Ikšķilē vecākiem atņem bērnu, jo tas nesmaidot

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(3 balsojumi)
Mamma rāda mazā dēliņa kurpītes, kuras viņš jau trīs nedēļas nav vilcis, jo ir šķirts no vecākiem. Mamma rāda mazā dēliņa kurpītes, kuras viņš jau trīs nedēļas nav vilcis, jo ir šķirts no vecākiem. TV3 ekrānuzņēmums

Ikšķiliete Agnija ir jaunā māmiņa, kurai prieku par mazuļa nākšanu pasaulē aizēnojis fakts, ka dažus mēnešus pēc priecīgā notikuma gan viņai, gan bērna tēvam atņemtas aprūpes tiesības.

Jaunā māmiņa Agnija raidījumam "Bez Tabu" izrāda dēliņa mantas, drēbes un gultiņu, kura jau kādu laiku ir tukša.

Pirms trim nedēļām četrus mēnešus vecais Miks Rihards tika izņemts no ģimenes. "Paspēlējāmies, paēdām vakariņas un kāds klauvēja pie durvīm. Bāriņtiesa," atminas mamma. Viņa sākotnēji nodomājusi, ka iestādes darbinieki atnākuši ģimeni apciemot, taču patiesība izrādījusies daudz skaudrāka – bērns no ģimenes vienkārši izņemts.
Četrus mēnešus vecais mazulis tika nogādāts bērnu aprūpes centrā un viņam pašlaik tiek meklēti audžuvecāki.

Ikšķiles novada bāriņtiesas vadītājs Valdis Bonka raidījumam uzsver, ka vienmēr, kad ir aizdomas par vardarbību, bērns no ģimenes tiekot šķirts. Taču tajā pašā laikā uzsver, ka atklāta vardarbība šajā gadījumā nemaz neesot bijusi. Drīzāk nevērība, kas izpaudusies tā, ka mamma savu dēlu nav ņēmusi rokās. "Kaut vai tas, ka bērns visu laiku guļ gultiņā. Viņš tomēr ir jāņem rokās," norāda Ikšķiles bāriņtiesas vadītājs, piebilstot, ka vecākiem ar bērnu neesot emocionāla kontakta, jo mazulis nesmaidot. Mamma gan oponē un rāda bildes, kurās redzams smaidīgs mazulis.

19. marta raidījumu skatīties šeit (sižets sākas no 14.40 min).