Drukāt šo lapu
08.11.2012 17:25

Siguldas mērs lepns par demogrāfijas rādītājiem novadā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics. Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics. www.sigulda.lv

Lai gan mūsu valstī kopumā demogrāfiskā situācija ir bēdīga, ir daži novadi, kuros dzimstība pārsniedz mirstību. Viena no tādām vietām ir Sigulda, kuras mērs uzskata, ka tas lielā mērā ir pateicoties pašvaldības atbalstam.

"Pašlaik Siguldas novadā piedzimušo skaits ir par trešdaļu lielāks nekā aizgājēju, lai gan iedzīvotāji Latvijā izmirst. Katru gadu mūsu valstī paliek par aptuveni vienu Siguldas novadu mazāk. Tie ir 15 līdz 20 tūkstoši cilvēku," spriež Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics ("Reģionu alianse").


Viņš uzskata, ka tas ir arī pašvaldības nopelns, jo siguldieši izvēloties laist pasaulē bērnus, zinādami, ka viņiem šeit būs ko darīt, un pēcāk viņu bērniem būs nodrošināta skola un bērnudārzs.

"Jau četrus vai piecus gadus mēs dodam bērnu dzimšanas pabalstu minimālās algas apmērā. Siguldas novads bija pirmais, kas kaut ko tādu sāka darīt. Tajā laikā tie bija 140 lati, bet tagad – 200 latu. Nav daudz, tā pietiek vien pirmajiem pamperiem, taču tā ir pašvaldības attieksme," uzsver U. Mitrevics.

Tāpat pašvaldības vadītājs zina teikt, ka ekonomisko problēmu un bezdarba dēļ cilvēki nav Siguldu pametuši. "Novadā ir kolektīva infrastruktūra, skolas, bērnudārzi..." lēš mērs, piebilstot, ka cilvēkiem Siguldā ir iespēja dzīvot, nedomājot par to, kā lai, piemēram, bērni nokļūst uz skolu, jo tuvākā mācību iestāde ir slēgta, bet līdz nākamajai ir krietns gabals, kā tas esot daudzās citās Latvijas vietās.

"Protams, ir arī aizbraucēji no Siguldas novada, taču mēs esam nedaudz labākā situācijā, jo paši mēģinām daudz ko darīt, lai šeit būtu labāk dzīvot," lepojas U. Mitrevics.