Drukāt šo lapu
02.10.2012 09:31

Viktorija: "Mammai bija tikai 14, kad viņa gaidīja mani"

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
"Mana mamma ir mana varone. Mēs vienmēr esam bijušas draudzenes," saka Viktorija. "Mana mamma ir mana varone. Mēs vienmēr esam bijušas draudzenes," saka Viktorija. ekrānšāviņš

Kampaņas "Par dzīvību" interneta vietnes sadaļa "Pasaki paldies mammai" domāta katram, kurš vēlas pateikties. Var iesūtīt arī video, ko var nofilmēt pat ar telefonu.

"Kad tas notika, mana mamma dzīvoja mazā pilsētā, kur visi viens par otru runāja un visu zināja. Viņai bija jāiet pastaigāties tumsā, lai viņa vispār varētu normāli iziet.

Mana mamma bija pavisam jauna, kad viņa palika stāvoklī ar mani, viņai bija tikai 14 gadi. Kad es piedzimu, bija palikuši 15 gadi. Mamma viņai nebija stāstījusi, kā rodas bērni. Kādā ceturtajā grūtniecības mēnesī viņa sāka apzināties, ka gaida mani, un tas viņai bija milzīgs šoks. Viņa apdomāja arī aborta iespēju. Kad mans tēvs uzzināja, viņš arī piedāvāja veikt abortu.

Visu mainīja tas, ka mana vecmamma uzzināja, ka mamma ir stāvoklī. Un viņa uzreiz teica, ka mammai būs jādzemdē, un vispār nekādi citi varianti netika apsvērti.

Laiks, kamēr mamma bija stāvoklī, un arī vēlāk bija ļoti smags un grūts. Viņu skolā kaunināja par to gan skolotāji, gan citi apkārtējie. Visi runāja arī, ka piedzims slims un kropls bērns.

Es esmu pilnībā vesela. Ar manām kājām un visu ķermeni viss ir kārtība. Kad es piedzimu, tā kā mamma bija tik jauna, man bija mīksti kauli. Manas kājas veidoja apaļu, ritenim līdzīgu formu un uz abām kājām bija ģipši. Bet tagad viss ir kārtībā. Es varu strādāt ar cilvēkiem, vadīt vingrošanas nodarbības, pati varu skriet un jūtos pilnīgi vesela.

Mana mamma ir mana varone. Mēs vienmēr esam bijušas draudzenes. Viņa ir varone tāpēc, ka ar to visu ir tikusi galā. Viņa vienmēr ir gājusi visām grūtībām cauri, cīnījusies. Es, mana mamma un mūsu ģimene ir pierādījums, ka tas ir iespējams, un ka viss beigās ir ļoti labi.

Paldies mammu, ka tu esi! Paldies, ka tu mums tik daudz esi devusi! Tu esi pati labākā mamma!"

"Paldies savai mammai" sūti uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Ja video ir par lielu, lai to sūtītu e-pastā, ieliec to failiem.lv un atsūti saiti.