Drukāt šo lapu
24.07.2018 11:06

Uzņēmējiem izsūtīs mobilizācijas pieprasījumus un iesaistīs militārajās mācībās "Namejs"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uzņēmējiem izsūtīs mobilizācijas pieprasījumus un iesaistīs militārajās mācībās "Namejs" Normunds Mežiņš, Rekrutēšanas un jaunsardzes centrs

Aizsardzības ministrija (AM) organizē mobilizācijas vingrinājumu, kas notiks mācību "Namejs 2018" laikā no 20. augusta līdz 2. septembrim. Pirmo reizi uzņēmējiem tiks izsniegti mobilizācijas pieprasījumi ar konkrētiem uzdevumiem sniegt atbalstu Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem apdraudējuma situācijā.

"Šis ir lielisks piemērs, kā uzņēmēji iesaistās valsts aizsardzībā, atbalstot Nacionālos bruņotos spēkus ar savām spējām un sniedzot neatsveramu ieguldījumu drošības garantēšanā," uzsver aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis. "Turklāt esmu pārliecināts, ka šis vingrinājums sekmēs arī ilgtspējīgas sadarbības izveidi starp Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un uzņēmējiem. Pateicos uzņēmējiem par izrādīto atbalstu un atsaucību!"

Mobilizācijas vingrinājumā tiek iesaistīti tikai tie uzņēmēji, kas brīvprātīgi piekrituši piedalīties, nodrošinot galvenokārt transportu un celtniecības tehniku, informē AM Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļā.

Saskaņā ar noteikumiem komersants saņems mobilizācijas pieprasījumus par materiāltehnisko līdzekļu nodošanu Nacionālo bruņoto spēku rīcībā. Uzņēmējiem tiks segti izdevumi, kas radušies mobilizācijas pieprasījuma rezultātā, kā arī tiks kompensēti nodarītie zaudējumi, ja tādi būs radušies, atbilstoši normatīvajiem aktiem.

Mācībās iegūtās atziņas būs par pamatu mobilizācijas sistēmas pilnveidošanai, norāda Preses nodaļā.