Drukāt šo lapu
09.07.2018 09:07

Uz aicinājumu piesaistīt ārzemēs dzīvojošos latviešus strādāt Latvijā atsaukušies 50 dažādi darba devēji

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uz aicinājumu piesaistīt ārzemēs dzīvojošos latviešus strādāt Latvijā atsaukušies 50 dažādi darba devēji pixabay.com

Mobilo saraku operatora "Tele 2" iniciētajai kustībai "Latvija strādā" kopš tās izveidošanas mazāk nekā divu mēnešu laikā pievienojušies jau 50 dažādi darba devēji, kas apņēmušies apzināti strādāt pie ārzemēs dzīvojošo Latvijas valstspiederīgo piesaistes darbam Latvijā, aģentūru LETA informēja kustības "Latvija strādā" komunikācijas konsultante Karīna Rozena.

Kopumā kustības partneri apņēmušies panākt, ka Latvijā atgriežas vismaz 223 izbraukušie valstspiederīgie, piedāvājot konkrētas darbavietas dažādās jomās un mēģinot pielāgoties ar atgriešanos saistītajiem procesiem.

Starp pirmajiem 50 sadarbības partneriem ir dažādu nozaru un lielumu darba devēji, tostarp valsts pārvaldi pārstāvošas institūcijas. Patlaban vislielāko cilvēku skaitu ataicināt atpakaļ apņēmušies "Latvijas Nacionālie bruņotie spēki", kas gada laikā cer piesaistīt darbam 30 cilvēkus no aizbraucēju vidus. Būvniecības uzņēmuma "GMG grupa" pārstāvētie četri kustības partneri kopumā publiski apņēmušies ataicināt atpakaļ darbam Latvijā vismaz 40 aizbraucējus. Savukārt kustības iniciators un īstenotājs "Tele2" līdz gada beigām plāno piesaistīt darbam Rīgā un reģionos vismaz 10 aizbraucējus. Tāpat novērojama arī liela mazo un vidējo uzņēmumu iesaiste un interese par kustību. Visi 50 kustības biedri un to piedāvātās vakances vai kontaktinformācija pieejama kustības "Latvija strādā" mājaslapā.

Kustība "Latvija strādā" ir "Tele 2" izstrādāta iniciatīva, kas aicina uzņēmumus, organizācijas un iestādes visā Latvijā brīvprātīgi vienoties kustībā, lai uzrunātu un piesaistītu Latvijas darba tirgum vairāk nekā 170 000 Latvijas valstspiederīgo, kas patlaban dzīvo un strādā ārzemēs. Daļu no šiem cilvēkiem ir iespējams piesaistīt darbam Latvijā, piedāvājot konkrētas darbavietas un veidojot stratēģisku komunikāciju ar šo auditoriju, ko kustības biedri apņemas darīt, parakstot memorandu.

Kustības partneri aptver nozares, sākot no mazumtirdzniecības, apkalpojošās sfēras un informāciju tehnoloģiju uzņēmumiem, līdz pat dažādu nozaru konsultāciju uzņēmumiem, mākslas nozari pārstāvošām organizācijām un valsts pārvaldes. Kustību atbalsta arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirmie kustības sadarbības partneri ir Ekonomikas ministrija, degvielas mazumtirgotājs "Circle K Latvia", auditorkompānija "Ernst&Young", IT uzņēmums "Evry Latvia", apvienoto pakalpojumu centrs "Solvay Business Services Latvia" un Latvijas čārterreisu aviosabiedrība "SmartLynx Airlines".

"Tele 2" pagājušajā gadā strādāja ar 125,208 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,6% vairāk nekā 2016. gadā, bet kompānijas peļņa pieaugusi par 79%, sasniedzot 28,693 miljonus eiro. Latvijas "Tele 2" ietilpst Zviedrijas "Tele 2" koncernā.