Drukāt šo lapu
21.09.2016 15:54

"airBaltic" lidmašīnas sestdienas pasažiere Dzintra Geka: Nebija sajūtas, ka viss būs galā

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"airBaltic" lidmašīnas sestdienas pasažiere Dzintra Geka: Nebija sajūtas, ka viss būs galā Einārs Binders un Delfi.lv

Lai gan Dzintra Geka atzīst, ka lidmašīnas pilotam ir jāpiešķir ordenis par dzīvības izglābšanu vairāk nekā 60 cilvēkiem, tomēr viņa ir apbēdināta par lidostā piedzīvoto. Pagājušajā ceturtdienā režisore Dzintra Geka sniedza interviju izdevumam "Kodols", kas publicēta arī portālā "Apriņķis.lv", bet sestdien viņa bija viena no pasažieriem "airBaltic" lidmašīnā, kas tehnisku iemeslu dēļ veica nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos starptautiskajā lidostā "Rīga".

Tiesa, jau tajā pašā dienā režisore atkal kāpa citā lidmašīnā, lai dotos uz Šveici, kur viņai bija norunāta satikšanās. Trešdien, atgriezusies mājās, Dzintra Geka atrada laiku nelielai sarunai ar portālu "Apriņķis.lv".

Dzintra Geka: Latviskums ir bagātība, ko neviens mums nevar atņemt

Pilots: Lidosim divas stundas un 50 minūtes

Dzintra Geka stāsta, ka dzīvē ir iznācis daudz lidot ar lidmašīnu pa visu pasauli gan darba pienākumu dēļ, gan pavadot dzīvesbiedru komponistu Pēteri Vasku. "Nejūtos ļoti droši, kad lidmašīna gaisā sāk kratīties. Tad parasti ieķeros Pēterim rokā. Šoreiz viņa tuvumā nebija, bet varbūt tā bija labāk," teic Dz. Geka.

Kad lidmašīna pacēlās, gaisā pilots pasažierus brīdināja, ka ir gadījusies tehniska kļūme, un vajadzēs atgriezties Rīgā. Protams, tas nav nekas neparasts. Taču vēlāk kļuva skaidrs, ka bojājums ir nopietnāks. Pasažieriem tika jautāts, vai starp viņiem ir mediķi un lidotāji, kuri tika uzaicināti uz lidmašīnas salona priekšgalu. Tad pilots skaidroja, ka lidmašīna lidos garām tornim, no kurienes speciālisti attālināti mēģinās noteikt bojājuma nopietnību un pateiks, kā to novērst.

Bija jāgatavojas ļaunākajam

Taču no torņa nekādu palīdzību lidmašīnai nebija iespējams sniegt. Sekoja ziņa, ka lidmašīna zemu lidos, līdz tiks iztērēta degviela – tātad divas stundas un 50 minūtes un tad vēl dažas minūtes sekos nolaišanās.

"Pasažieriem tika izstāstīts, kā rīkoties tad, kad lidmašīna saskarsies ar zemi – bija jāgatavojas triecienam un iespējai, ka varētu sākties ugunsgrēks. Jau laikus cilvēki tika pārsēdināti prom no lidmašīnas visus daļas. Tas, iespējams, notika tāpēc, ka tajā vietā gaisa kuģis varētu pārlūst, bet varbūt arī tāpēc, lai brīvas būtu rezerves izejas. Un vēl tika pieteikts, ka uzreiz pēc tam, kad lidmašīna apstāsies, visi būtu gatavi to atstāt, iespējams, lecot no trīs metru augstuma bez kurpēm kājās."

Uz jautājumu par ko cilvēki šādās reizēs domā, Dzintra Geka teic, ka viņa domājusi par dzīvi, tuviniekiem, arī par iespēju izkāpt no lidmašīnas, īpaši tad, kad tā bijusi tikai dažus metrus virs zemes, lai piloti izpētītu skrejceļu pirms piezemēšanās.

"Taču sarunāties ar blakussēdētājiem negribējās. Arī mēģinājums kaut ko palasīt bija bezjēdzīgs. Turklāt lidmašīnā starp pasažieriem valdīja tāda kā nolemtības sajūta. Taču tādas sajūtas, ka tūlīt beigsies un dzīve būs galā, vismaz man šoreiz nebija," viņa atceras.

Tā kā mobilie telefoni var darboties režīmā, kad iespējams nosūtīt kādam īsziņu, gan nesaņemot pretī atbildi, Dzintra to izdarījusi, paziņojot Pēterim, ka viņa steidzamā kārtā atgriežas Rīgā. Pēteris bijis pirmais pasažieru radinieks, kurš uzzināja par notiekošo. Viņš nekavējoteis mainījsi dienas plānus un ar autobusu devies uz lidostu, kur pa ceļam redzējis uz lidostu braucam ātrās palīdzības un ugunsdzēsēju mašīnas. Vienīgā vieta, no kuras pa logu sekot gaidāmajiem notikumiem, ir bijis lidostas "Lido" restorāns, bet tas nav mazinājis viņa neziņu.

Pirms piezemēšanās Dzintra novilkusi kurpes, novilkusi gredzenus un kopā ar pasi ielikusi somiņā, lai gadījumā, ja notiek ļaunākais, mantas nonāk pie piederīgajiem.

Viss beidzās labi

"Taču šoreiz viss beidzās labi. Tāpat kā divas mūžā pārdzīvotās bīstamās situācijas uz ūdens, kad kuģi bija iekļuvuši lielos viļņos.

Kad viss jau bija galā, pie mums atnāca psihologi. Kāda jauna, tāda kā mazliet nobijusies meitene man vaicāja, ko viņa varētu palīdzēt. Bet ko gan viņa varēja palīdzēt cilvēkiem, kas bijuši par mata tiesu no aviokatastrofas. Drīzāk jau es varēju palīdzēt viņai," saka režisore un ar sev piemītošo humora izjūtu piebilst, ka varbūt būtu noderējis kāds malciņš stiprāka dzēriena.

"Kad atkal satikos ar Pēteri, man nezin kāpēc šķita, ka viņš pa tām dažām stundām kopš izbraucām no savām mājām Amatciemā, viņš kļuvis tāds kā vecāks," saka Dzintra.

Jau nedēļas sākumā medijos izskanēja Dzintras Gekas secinājumi par sestdien lidostā piedzīvoto. Viņa pauda, ka ir aplidojusi puspasauli un zina, kā rīkojas aviokompānijas, kad reisi tiek atcelti. Parasti tās izkārto, lai pasažieriem nerastos papildus problēmas, un viņi operatīvi tiktu novirzīti uz citiem reisiem. "air Baltic" lidojumu reģistrācijas un administrācijas darbinieki rīkojušies pretēji ierastajai starptautiskajai praksei, jo lika pasažieriem pašiem sakombinēt savus lidojumus. Darbinieki bijuši neatsaucīgi, solījuši ēdināšanas talonus, bet nav iedevuši. Pasažieri stāvējuši garās rindās, jo reģistrācijā trūcis darbinieku.

Jau tās pašas dienas vakarā režisore Dzintra Geka aizlidoja uz tikšanos Šveicē, jo tos trīs cilvēkus, ar kuriem bija norunāta satikšanās, piemānīt nevarēja. Turklāt, kā viņa atzīst, dzīve taču turpinās.