Drukāt šo lapu
28.06.2012 19:17

Mūžībā aizvadīts Murjāņu Sporta ģimnāzijas “Iecītis”

Autors  Karina Bērziņa
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Murjāņu Sporta ģimnāzijas treneris Andrejs Iecelnieks (1953. – 2012.) Murjāņu Sporta ģimnāzijas treneris Andrejs Iecelnieks (1953. – 2012.) arhīvs

Jāņu diena šogad Latvijas sportistu saimei atnesa sēru vēsti – miris sportists un Murjāņu Sporta ģimnāzijas treneris Andrejs Iecelnieks (1953. – 2012.).

Laikam jau vislabāk viņu raksturo mīlīgā iesauka "Iecītis", kādu var izpelnīties vien ļoti gaišs cilvēks – un kolēģi viņu patiesi raksturo kā labsirdības iemiesojumu.

Absolvējis Latvijas Valsts Fiziskās kultūras institūtu (tagad – Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija), A. Iecelnieks uzsāka darbu Murjāņu sporta ģimnāzijā, kas ir viņa vienīgā darbavieta. Murjāņus viņš saucis par savām profesionālajām mājām kopš 1976. gada. Viņš ir treneris, ar kura palīdzību izaudzināti daudzi olimpieši.

"Kā treneris viņš bija zvaigzne, izaudzinājis trīs Latvijas rekordistus, tostarp Edgaru Eriņu, kas šobrīd pošas uz Olimpiskajām spēlēm Londonā. Andreja aiziešana mums visiem ir pamatīgs šoks," atvadoties no A. Iecelnieka, portālam Apriņķis.lv sacīja Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktors Ēvalds Goba.

Treneris sapņojis doties līdzi savam audzēknim uz Olimpiskajām spēlēm, lai savām acīm skatītu E. Eriņa sniegumu, taču strauji saasinājās veselības problēmas – un sapnis palika nepiepildīts.

"Andrejs ir izaudzinājis plejādi sportistu, taču kā izcilākos var minēt bobslejistu Oskaru Ķibermani un daudzcīņniekus Jāni Karlivānu un Edgaru Eriņu. Es varu pateikt par Andreju tikai to labāko, lai viņam vieglas smiltis," teic viņa kolēģis un meiteņu treneris daudzcīņā Broņislavs Ļaksa.


A. Iecelnieka sasniegumi sportā:

3. vieta Latvijas ziemas čempionātā barjerskrējienā

Personīgie rekordi: 110 metri barjerskrējienā – 15,4 sekundes un desmitcīņā – 6172 punkti ( abi 1975. gadā)


Izvadīšana notika 28. jūnijā no Krematorija, taču tuvieki vēl nav izlēmuši, kuros kapos tiks guldīta urna ar trenera pelniem. Izvadīšana notika 28. jūnijā no Krematorija, taču tuvinieki vēl nav izlēmuši, kuros kapos tiks guldīta urna ar trenera pelniem. Foto: Karina Bērziņa