Drukāt šo lapu
23.04.2016 16:15

Muceniekos vispirms darbs, tad futbols. Lielā talka Pierīgā II

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Priekšpusdienā Ropažu novada Mucenieku centrā rosījās vairāki desmiti talcinieku. Nelielajā Pierīgas ciematā bija pieteiktas pat divas talkas. Pirmo rīkoja rīdzinieks, uzņēmējs Egils Grasmanis, ap kuru sociālā tīkla "Facebook" vietnē pulcējas biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" dalībnieki.

Tādu ir vairāki tūkstoši, taču uz talku Muceniekos pie Patvērumu meklētāju centra no Rīgas bija atbraukuši kādi desmit. Šoreiz biedrības ļaudis bija nolēmuši sakopt sporta laukumu Patvērumu meklētāju centra tuvumā un tā apkārtni.


Kā sacīja E. Grasmanis, viņu iepriecinot tas, ka talkotājiem pievienojušies arī apmēram divdesmit cilvēku no Patvērumu meklētāju centra. Pārsvarā tie esot cilvēki no Irākas, taču arī pa kādam no Afganistānas un Kongo.

Otru talcinieku grupu veidoja pašu Mucenieku iedzīvotāji. Kā sacīja Ivars Ozols no mājas "Bunduļi", tad talka ir lielisks veids kā visiem pabūt kopā un kaut ko labu izdarīt Muceniekiem. "Ikdienā jau tas nav tik vienkārši, jo pamatā jau visi strādājam Rīgā," viņš atzina. Taču drīz vien abas talcinieku grupas, darot vienu darbu saplūda kopā.

Jautāts par gaidāmo futbola spēli, kad talkas darbi – lapu grābšana un atkritumu savākšana – būs galā, vai spēlēs vietējie pret patvēruma meklētājiem, E. Grasmanis teic, ka tā vis šoreiz nebūs: "Spēlēs divas jauktās komandas, nešķirojot, kurš ir Latvijas iedzīvotājs, kurš patvēruma meklētājs."

Turpinājums sekos.

Iepriekš:

Arī šoreiz talkotājiem darba pietika. Lielā talka Pierīga I