Drukāt šo lapu
23.04.2016 14:52

Arī šoreiz talkotājiem darba pietika. Lielā talka Pierīgā I

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Lielās talkas reģistros šogad bija pieteiktas vairāk nekā 1700 talkošanas vietas visā Latvijā, daļa no tām – Pierīgā. Lai arī rīta pusē pamalē bija manāmi pabiezāki mākoņi un pūta dzestrāks vējš, tas nemazināja simtiem talkotāju darbaprieku.

Kā pirmos no Pierīgas talciniekiem jau agrāk no rīta "Apriņķis.lv" Mazās Juglas krastos sastapa talkotājus no Stopiņu novada Upeslejām. Starp tiem bija manāmi arī trīs Stopiņu novada domes deputāti – Dzintars Saliņš, Aldis Grunde un Jānis Leimans.


"Šoreiz," kā sacīja talkotāju pārstāvis Dzintars Saliņš, "kopā ar domubiedriem nolēmām kāpt piecās atbalstītāju sarūpētās laivās un doties no Upeslejām līdz Līčiem. Parasti tāds laivojums aizņem apmēram divas stundas laika, taču šoreiz tas noteikti paredzams ilgāks."

Tā kā Mazā Jugla mēdz pārplūst, viens no talcinieku grupas uzdevumiem bija atbrīvot upi no kokiem, kas aizšķērso ūdens tecējumu. Šim nolūkam talcinieki bija nodrošinājušies ar zāģiem cirvjiem un virvēm.

Protams, līdzi bija sarūpēti arī atkritumu maisi. Jau agrā priekšpusdienā to saturs ātri vien piepildījās, jo upē tika uziets plosts, kura peldspēju nodrošināja no tukšām PET pudelēm veidoti pontoni. Plosts tika izcelts no ūdens, bet pudeles pārliktas atkritumu maisos.

Kā pastāstīja Dz. Saliņš, viņš ar domubiedriem kopā talkojot jau sesto gadu. "Ir bijušas reizes, kad satīrījām kādu nelegālu atkritumu izgāztuvi, citreiz darījām kaut ko citu, taču arī upes atbrīvošana no kritušajiem kokiem un atkritumiem labi papildina Lielās talkas ideju un ļauj tuvoties mērķim, lai Latvija būtu zaļākā valsts pasaulē.

Dažkārt cilvēkus doties talkā attur lietus, dažkārt vēss laiks, taču tie, kas atnāk uz talku, vienmēr jūtas gandarīti par paveikto," viņš piebilda.

Turpinājums sekos.