Drukāt šo lapu
01.02.2014 15:17

Arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs aicina iestāties par dabīgu ģimeni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs aicina iestāties par dabīgu ģimeni www.foto.delfi.lv

Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs video uzrunā aicina ikvienu iestāties par dabīgu ģimeni.

Tās laikā ikviens Latvijas iedzīvotājs aicināts sūtīt e-pastus Eiropas Parlamenta prezidentam Martinam Šulcam un mūsu eiroparlamentāriešiem.

Jau rakstījām, ka akcija notiks, lai paustu protestu pret sagatavoto rezolūcijas projektu "Rīcības plāns pret homofobiju un diskrimināciju dzimuma identitātes un seksuālās orientācijas dēļ", kura pieņemšanas gadījumā būtu jāmaina arī mūsu valsts likumdošana – viendzimuma laulības tiktu legalizētas visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs.

"Asociācijas "Ģimene"" pārstāvis Jānis Lulle intervijā skaidroja, kādēļ šī rezolūcija izraisījusi sašutumu ne tikai kristiešu vidū un kādēļ Latvijai ir tik būtiski, lai ES šāda rezolūcija netiktu pieņemta.

Savukārt latviešu mūziķis un dzejnieks Kaspars Dimiters Latviju pārstāvošajiem Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem nosūtījis vēstuli, aicinot arī citus, šādu pašu vēstuli nosūtīt visiem EP deputātiem.

Video uzrunā Z. Stankevičs arī pateicas visiem tiem, kuri atbalstīja Eiropas pilsoņu iniciatīvu "Viens no mums", parakstoties pret to, lai nepieļautu Eiropas Savienības finansiālos līdzekļus izmantot abortu finansēšanai un embriju iznīcināšanai. Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas datiem Latvijā tika savākti aptuveni 9000 parakstu, kas nepieciešamo minimumu – 7000 – pārsniedza apmēram par 2000, kas bija paredzēts mūsu valstij.

Arhibīskaps atzīst, ka diemžēl patlaban Eiropā un EP notiek procesi un parādās ziņojumi, kas ir vērsti uz to, lai vājinātu tradicionālās ģimenes modeli un mēģinātu pielīdzināt tam viendzimuma savienības. Tāpat viņš aicina aizdomāties par šogad gaidāmajām EP vēlēšanām, kurās iedzīvotājiem vajadzētu balsot tikai par tiem deputātiem, kuri aizstāv viedokli par dabīgu ģimeni: