Drukāt šo lapu
27.01.2014 16:33

Zibakcijā aicinās iestāties par dabīgas ģimenes aizsardzību

Autors  Kristīne Jančevska
Novērtēt šo ziņu
(5 balsojumi)
Zibakcijā aicinās iestāties par dabīgas ģimenes aizsardzību Rolands Bartaševics

Biedrība "Asociācija "Ģimene"" 2. februārī plāno rīkot zibakciju "Par dabīgu ģimeni", kurā ikviens iedzīvotājs aicināts sūtīt e-pastus Eiropas Parlamenta prezidentam Martinam Šulcam un mūsu eiroparlamentāriešiem.

Akcija notiks, lai paustu protestu pret sagatavoto rezolūcijas projektu "Rīcības plāns pret homofobiju un diskrimināciju dzimuma identitātes un seksuālās orientācijas dēļ", kura pieņemšanas gadījumā būtu jāmaina arī mūsu valsts likumdošana – viendzimuma laulības tiktu legalizētas visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs. "Asociācijas "Ģimene"" pārstāvis Jānis Lulle intervijā stāsta, kādēļ šī rezolūcija izraisījusi sašutumu ne tikai kristiešu vidū un kādēļ Latvijai ir tik būtiski, lai ES šāda rezolūcija netiktu pieņemta.

– Jūs esat rūpīgi iepazinies ar homoseksuālistu tiesību aizstāves, Austrijas deputātes Ulrikas Lunačekas piedāvāto rezolūcijas tekstu. Pēc jūsu domām, kas ir bīstamākais šajā rezolūcijā?

– Par to uztraucamies ne tikai mēs. 2. februārī plašus protestus Eiropā rīkos daudzas kristīgās un nevalstiskās organizācijas, bet balsojums par to gaidāms Eiropas Parlamentā 4. februārī. Zīmīgi, ka ierosinātāja ir Ulrika Lunačeka no Austrijas, kura darbojas arī Eiropas Parlamenta starpfrakciju grupā, kas veicina geju un lesbiešu tiesības.

Kāpēc kristīgajām organizācijām ir jāsatraucas par šo rezolūciju? Viens no punktiem paredz, ka dalībvalstīm ir jāievieš vai jāpārskata likumos noteiktās dzimuma (gender) atzīšanas procedūras tā, lai pilnībā tiktu respektētas transseksuāļu tiesības uz cieņu un ķermeņa integritāti. Tiek virzīts, ka transseksuāļi ir vienlīdzīgi citiem. Ja mēs sakām, ka vīrietis un sieviete ir vienlīdzīgi, tas ir normāli, tomēr vīriešu un sieviešu vienlīdzību nevar īstenot burtiski. Ar šo plānu dalībvalstīm tiek uzspiesta homoseksuāļu tiesību atzīšana.

Nesen Anglijā tika apspriests likums, saskaņā ar kuru homoseksuāļiem, ja viņi vēlētos no šī dzīvesveida atteikties, būtu jāliedz psihoterapeita palīdzība. Tādēļ iestāšanās par dabīgu ģimeni vienlaikus ir arī iestāšanās par homoseksuāļu tiesībām atteikties no viņu tagadējā dzīvesveida un veidot dabīgu, heteroseksuālu ģimeni.

Ļoti bīstams punkts ir šis – dalībvalstīm jāpārliecinās, ka tiek garantēta biedrošanās un izteiksmes brīvība, tas īpaši attiecas uz praida maršiem un līdzīgiem pasākumiem.

Eiropas pamattiesību aģentūrai ir jāpalīdz dalībvalstīm uzlabot salīdzinošo datu vākšanu par homofobiskiem un transfobiskiem naida noziegumiem. Manuprāt, tas ir ļoti bīstami, ka tiek prasīts valstīm pārskatīt jau esošos likumus. Tas nozīmē, ka kristiešiem nebūs tiesību teikt to, kas rakstīts Bībelē, ka homoseksuālisms ir grēks.

Rezolūcijā ir vairāki panti, kas norāda, ka šie homoseksuāļi vēlas izcelt sevi uz citu fona. Jau pašreizējā likumdošana aizsargā homoseksuāļus. Nevar taču atlaist no darba cilvēku tikai tāpēc, ka viņš ir homoseksuāls.

– Vai rezolūcijā ir punkti, kas apdraud ģimeni?
– Ar šo rezolūciju tiek uzlikts pienākums Eiropas komisijai izstrādāt vadlīnijas, lai nodrošinātu, ka visās dalībvalstīs tiek respektētas visas ģimeņu formas, kā arī jāsniedz priekšlikumi, lai tiktu atzīti citās Eiropas valstīs reģistrēti partnerattiecību un laulību dokumenti.

Viņi to pamato ar faktu, ka homoseksuāliem pāriem, kas reģistrējuši savas attiecības Beļģijā, Polijā un citās valstīs, piemēram, nav iespējas baudīt tās pašas tiesības. Ja šī rezolūcija stājas spēka, uz Latviju var izdarīt spiedienu atzīt homoseksuāļu laulības, kas no mūsu kristīgā viedokļa nav pieņemami.

Homoseksuālismu kādreiz sauca par sodomiju, jo tieši homoseksuālisma dēļ saskaņā ar Bībeli Dievs notiesāja Sodomu un Gomoru. Kristīgā pasaule nepieļauj šādu grēku. Arī jūdaisms un islāms nepieļauj. Mans kā kristieša pienākums ir iestāties pret to, ka šī grēka praktizēšana tiek uzspiesta. Man ir jāiestājas par to, lai šis grēks netiktu atzīts.

– Kristīgajā pasaulē homoseksuālisms ir grēks, bet šī rezolūcija liegs kristiešiem to skaļi teikt.
– To pierāda tiesas precedents Amerikā. Kāds cilvēks bija izkaisījis skrejlapas ar uzrakstu "Homoseksuālisms ir grēks". Geju un lesbiešu aizstāvji viņu iesūdzēja tiesā par naida runu. Un viņš tiesai skaidroja, ka viņš kā kristietis mīl homoseksuāļus, bet viņš iestājas pret homoseksuālismu. Bet tiesa šo argumentu neņēma vērā un notiesāja viņu.

Tāpat nesen tika ziņots, ka kādā Francijas mazpilsētā mērs bija spiests pretēji savai kristīgajai pārliecībai oficiāli reģistrēt homoseksuāļu kopdzīvi.

ANO vispārējā cilvēktiesību deklarācija saka, ka ikvienam cilvēkam tiek garantēta ticības brīvība, arī tiesības izpaust savu ticību praksē. Šī rezolūcija nozīmē ierobežojumu kristiešu tiesībām. Viena ļoti maza sabiedrības grupa savas tiesības ceļ uz vairākuma tiesību ierobežošanas rēķina. Tas nav pieņemami.

– Kādēļ kā protesta formu izvēlējāties zibakciju?
– Mēs nevaram sapulcināt tūkstošus uz ielām, bet mēs varam mudināt cilvēkus sūtīt e-pastus. Sūtīt gan Eiropas Parlamenta prezidentam Martinam Šulcam, gan Latvijas deputātiem, aicinot balsot pret šo rezolūciju. Elektroniska zibakcija ir ērta, jo es varu e-pastu nosūtīt no jebkura datora jebkurā vietā. Man nav jāiet kaut kur, lai piedalītos akcijā. Ne jau visi, kas mūs atbalsta, varēs atbraukt uz Rīgu.

Tas neizslēdz arī neliela aktīvistu skaita vienošanos zibakcijā jebkurā Latvijas pilsētā vai apdzīvotā vietā, tā paužot atbalstu dabīgai ģimenei. Brīdinājumu par šo rezolūciju saņēmām ļoti vēlu un vairs nevarējām nokārtot formalitātes, lai rīkotu protesta akciju ar cilvēku pulcēšanos. Elektroniskās zibakcijas ideju es aizņēmos no Amerikas, kur šādi aicinājumi ir regulāri. Amerikā tam ir rezultāti. Bijuši pat gadījumi, ka Baltā nama e-pasti atsakās strādāt, jo pienāk ārkārtīgi liels vēstuļu skaits.

Mūsu akciju ievadīs preses relīze, kuru paredzēts izsūtīt 31. janvārī. Elektroniskā zibakcija izpaudīsies kā protesta vēstuļu sūtīšana uz šādām e-pasta adresēm:
EP prezidentam Martinam Šulcam (angliski) – Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.;">Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.;
EP prezidenta biroja vadītājam Markusam Vrinkleram – Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.;
Eiropas Tautas partiju frakcijas vadītājam Žozefam DolamŠī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.;
Latvijas deputātiem EP – Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.,">Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.,">Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.,">Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.,">Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.,">Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.,">Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Iepriekš:
Pētījums par homoseksuālās "ģimenēs" uzaugušiem bērniem – vienkārši šokējošs
VIDEO: Francijas tauta pretojas pirmajām viendzimuma laulībām. Arestēti 300 cilvēku. Simtiem ievainoto
Vājprāts: Francijā aiztur cilvēkus par atrašanos publiskā vietā ar krekliem, uz kuriem attēlota tradicionālā ģimene
Teju seši tūkstoši iedzīvotāju parakstījušies pret homoseksuālisma propagandu
"Homoseksuālisms nav daļa no mūsu nacionālās identitātes!"
Naida runas kriminalizēšana – centieni aizliegt homoseksuālisma kritiku
Mērķis: laulības institūcijas likvidācija
Juvenālā justīcija pie mums jau ir realitāte
Norvēģija – pedofilu zeme?
Bērns homoseksuāļu ģimenē: noklusētie riski

Demogrāfija: ģimene, laulība, dzīvības svētums
Tautas dzīvība