Drukāt šo lapu
01.11.2013 11:24

Iniciatīvas "Viens no mums" atbalstam arī Latvijā savākts nepieciešamais parakstu skaits!

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Oktobra beigās Latvijā savākti nepieciešamie paraksti Eiropas pilsoņu iniciatīvas "Viens no mums" atbalstam, un tos vēl var iesniegt šodien, 1. novembrī.

Iniciatīvas koordinācijas birojs paziņojis, ka Eiropas Komisijas noteikto parakstu minimumu iniciatīvas atbalstam savākusi arī Grieķija. Vēstules ar parakstiem uz speciāli aizpildītām veidlapām (var saņemt vairākās Latvijas draudzēs) vēl var sūtīt uz Krīzes grūtniecības centru, kas tiks gaidītas līdz 7. novembrim.

Jau iepriekš noteikto minimālo parakstu skaitu bija savākuši iniciatīvas atbalstītāji Austrijā, Vācijā, Francijā, Polijā, Itālijā, Spānijā, Portugālē, Lietuvā, Maltā, Nīderlandē, Rumānijā, Maltā, Luksemburgā un Slovākijā. Latvijai noteiktais minimālais parakstu skaits bija 6750. Līdz 28. oktobrim tika savākti 6979 paraksti, bet tagad to skaits tuvojas jau 10 000.

Kā pastāstīja iniciatīvas "Viens no mums" koordinators Latvijā Jānis Lulle, 11. novembrī asociācija "Ģimene", kas Latvijā bija atbildīga par parakstu vākšanu, elektroniski un uz veidlapām savāktos parakstus nodos Centrālajai vēlēšanu komisijai. Komisija triju mēnešu laikā izvērtēs, vai visi savāktie paraksti ir derīgi un nav nepilnīgi.

Pēc tam Eiropas Komisija lems par likumdošanu attiecībā uz embriju cilmes šūnu izmantošanu. J. Lulle uzskata, ka, visticamāk, Eiropas Komisija noteiks aizliegumu, jo jau tagad vairākās Eiropas Savienības (ES) valstīs, tostarp Latvijā, embrionālo cilmes šūnu izmantošana ir aizliegta.

J. Lulle arī uzsver, ka, parakstot iniciatīvu, Latvijas iedzīvotāji pauž savu nostāju ne tikai Eiropas Savienības, bet arī savas valsts kontekstā, apliecinot, ka nostājas pret nāves kultūru savā valstī.

Kā ziņots iepriekš, iniciatīvas "Viens no mums" būtība ir aicinājums noteikt ES likumdošanā aizliegumu no tās fondiem līdzfinansēt darbības, kuru īstenošana prasa cilvēka embrija iznīcināšanu.

Iepriekš:
Arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs aicina atbalstīt Eiropas pilsoņu iniciatīvu "Viens no mums"
Sākusies Latvijā pirmā Eiropas pilsoņu iniciatīva "One of us" jeb "Viens no mums"
Francija izpilda ES prasību iniciatīvai "Viens no mums"; arī Lietuva ir tuvu
Iniciatīva "Viens no mums": Arī Lietuva sasniegusi minimumu
Iniciatīva "Viens no mums": aizstāvēt tiesības uz dzīvību ir katra labas gribas cilvēka pienākums
Par dzīvību Eiropā parakstījies jau viens miljons cilvēku
Rīkos pirmo konferenci par Eiropas Pilsoņu iniciatīvu "Viens no mums"