Drukāt šo lapu
09.09.2013 11:44

FOTO: Tētu un bērnu gājienā Tēva dienā piedalījušies vismaz 2000 cilvēku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Tētu un bērnu gājienā Tēva dienā piedalījušies vismaz 2000 cilvēku www.mammamuntetiem.lv

"Lepns, ka esmu tēvs" – ar šādu devīzi sestdien, 7. septembrī, ģimeņu organizācija "Mammamuntetiem.lv" un nodibinājums "Fonds Mammām un Tētiem" Rīgā rīkoja gājienu un svētkus par godu Tēva dienai, ko Latvijā atzīmē septembra otrajā svētdienā.

Šāds gājiens Latvijā notika pirmo reizi, piedzīvojot ievērojamu ģimeņu atsaucību.

Pulcēšanās svinīgajam Tēva dienas gājienam sākās sestdienas rītā drīz pēc pulksten vienpadsmitiem, kad kopā sāka nākt ģimenes ar bērniem. Gājienā piedalījās arī daudzi jo daudzi tēti tikai ar bērniem, un tieši šie dalībnieki bija īpaši saposušies, piemēram, visiem apliktas kaklasaites, uzvilkti vienas krāsas krekliņi vai krekli ar mīļiem, asprātīgiem uzrakstiem.

Vairāki pieaugušie bija ieradušies ne vien ar savām mazajām atvasēm, bet arī ar saviem tētiem, tātad gājienā piedalījās pat dzimtas vairākās paaudzēs. Gājienā devās arī sabiedrībā zināmas ģimenes, piemēram, mūziķi Andris Sējāns ar sievu Sanitu Sējāni, TV seja Ansis Klintsons ar meitu, hokejists Krišjānis Rēdlihs ar sievu literāti Ivetu Rēdlihu un bērniem, kā arī citi.

Tēva dienas gājiena pulkam pievienojās arī nelielas tūristu grupas, tā paužot savu atbalstu idejai par Tēva dienas popularizēšanu.

Lai norisinātos gājiens, uz laiku tika slēgta satiksme Brīvības un Elizabetes ielā. Svētku dalībniekus pavadīja Rīgas pašvaldības policijas transportu vienības, kā arī policisti uz segvejiem.

Gājiens noslēdzās kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014", kur Tēva dienas atzīmēšana turpinājās līdz par pulksten 17 vakarā.

Ģimeņu organizācija "Mammamuntetiem.lv" un nodibinājums "Fonds Mammām un Tētiem" Tēva dienas pasākumu Rīgā rīkoja, ne vien lai Latvijā iedzīvinātu tradīciju atzīmēt Tēva dienu, bet arī lai veicinātu tēvu iesaisti bērnu audzināšanā un lai pievērstu sabiedrības un mediju lielāku uzmanību tēva nozīmei bērna attīstībā un turpmākajā dzīvē.

Tēva loma mūsdienu sabiedrībā – cik saprasta un novērtēta?