Drukāt šo lapu
11.08.2013 08:31

Augusts – pēdējais vasaras mēnesis atpūtai

Autors  Silvija Stumbre
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kaitbordisti lielākoties iemīļojuši Liepāju un Pāvilostu, taču arī Jūrmalā, Pumpuros, ir iespēja pūķot – pie dēļa piestiprināta nevis bura, bet gan pūķis. Attēlā - kaitošana Pumpuru pludmalē šā gada jūlijā. Kaitbordisti lielākoties iemīļojuši Liepāju un Pāvilostu, taču arī Jūrmalā, Pumpuros, ir iespēja pūķot – pie dēļa piestiprināta nevis bura, bet gan pūķis. Attēlā - kaitošana Pumpuru pludmalē šā gada jūlijā. publicitātes

Vislabākais laiks aktīvajai atpūtai, protams, ir vasara, un Latvija neliks garlaikoties – piedzīvojumu parkus, izjādes ar zirgiem, vēja sportus un daudz ko citu var izbaudīt tepat Pierīgā.

Piedzīvojumu meklētāji tiek aicināti uz piedzīvojumu parkiem, kuri Pierīgā ir vairāki – divi no tiem atrodas Siguldā. "Tarzāns", kas atrodas Gaujas senlejā, Gaujas nacionālā parka teritorijā, piedāvā 100 kokos novietotus šķēršļus apmēram 20 metrus virs zemes un rodeļu trasi, kā arī daudzas citas aktivitātes, to skaitā – "Štromberga velosipēds". Ar olimpieša Māra Štromberga velosipēdu iespējams izbraukt pa trosi augstu virs zemes, un tas patiešām ir elpu aizraujoši. "Tarzānā" pieejamas arī dažādas, ne tik ekstrēmas, aktivitātes bērniem, kurās ietilpst gan pirātu kuģi, gan bērnu autoskola un vēl daudz kas cits.

Turpat netālu atrodas "Mežakaķis" ar sešām trasēm. Katrai no tām ir sava grūtības pakāpe un efektīgs nobrauciens beigās. Šajās trasēs atpūtniekiem pilnīgi noteikti jārēķinās ar to, ka laiks paies nemanot un izklaidēs aizritēs visa diena. Ja tomēr īsti negribas braukt tik tālu, tad "Mežakaķis" atrodams arī Rīgas Mežaparkā.

Mārupes novadā jautrā un uzticamā kompānijā iespējams apmeklēt "Augsto virvju parku". Šajā parkā dažādi šķēršļi vairākus metrus virs zemes uz virvēm izpildāmi tikai sadarbojoties komandā, tātad vienam pašam tur nav ko meklēt, bet kompānijā laiks tiks pavadīts visai jautri. Ja nemulsina un neatbaida tādi nosaukumi kā "Mežonīgais Vuzijs", "Džungļu šnoris" un "Caurā laipa" , tad "Augsto virvju parks" ir īstā vieta, kur kārtīgi un aktīvi izpriecāties.

Baltijas jūras piekrastēs ar vindsērfingu un kaitbordu varot nodarboties cauru gadu, taču daudzi klubi tepat Rīgas apriņķī piedāvā vizināties ar dēli pat pa ezeriem un upēm. Ķīšezerā atrodas vairāki vindsērfinga klubi, savukārt Ikšķilē ir iespēja traukties pa Daugavas ūdeņiem. Kaitbordisti lielākoties iemīļojuši Liepāju un Pāvilostu, taču arī Jūrmalā, Pumpuros, ir iespēja pūķot – pie dēļa piestiprināta nevis bura, bet gan pūķis.

Sigulda jau kuro gadu piedāvā lēkt ar gumiju no trošu ceļu vagoniņa, taču Rumbulas un Jēkabpils lidlaukos var laisties ar paraplānu tandēmā ar instruktoru. Ar deltaplānu savukārt var lidot pāri visai Rīgai, tā ķerot asas izjūtas un apskatīt Rīgu visā krāšņumā no putna lidojuma.

Siguldas novadā iespējams palidināties slavenajā vertikālajā vēja tunelī "Aerodium", kas ir pirmais šāda veida vēja tunelis Austrumeiropā. Ja esi vienmēr sapņojis par lidošanu bez trosēm un palīglīdzekļiem, šī atrakcija tam ir piemērota. Kaut arī šis pasākums var dažiem likties bīstams, "Aerodium" personāls apliecina, ka pēc visiem fizikas likumiem nav iespējams izlidot ārpus tuneļa un nevienam nekādu nopietnu traumu nav bijis, varbūt vienīgi, krītot uz matračiem, iespējams neveiksmīgi piezemēties, taču tas gan notiekot reti. Šis pakalpojums šķiet vilinošs vairāk ārzemju viesiem, tie ir apmēram 70 % no visiem apmeklētājiem, taču, ja ir vēlme šo lidojumu izbaudīt, tādu iespēju neliegs nevienam, jo dienā tunelī var izlidot apmēram 60 cilvēku.

Atpūtas kalns "Rāmkalni" Inčukalna novadā nemaz nav tik rāms. Parks piedāvā dažādas nodarbes visai ģimenei – rodeļus, izbraucienus ar laivām un velosipēdiem, bērnu autoskolu, jautrās gumijas, lidojošo krēslu, kurā var laisties pāri Gaujas senlejai, trako rotoru, ar kuru var ripot lejā pa kalnu un daudzas citas aktivitātes.

Ja sirdij tuvākas tomēr ir mazliet romantiskākas un mierīgākas izklaides, labākā atpūta un relaksācija iespējama zirgu sabiedrībā. Zirgi no kārtīgiem darbarūķiem šodien pārvērtušies vai nu par sportistiem vai cilvēku izklaidētājiem. Tā Mārupē var doties izjādē ar zirgiem saimniecībās "Zirgzandales" un "Tīraines staļļi", kas piedāvā arī izbraucienus ar ratiem un ragavām. Tāpat Krimuldas novadā var doties mierīgā izjādē ar zirgu, ko piedāvā "Turaidas stallis", pie tam ne tikai pieaugušajiem. Bērnus Turaidas stallī gaida arī ponijs. Šīs izjādes notiek vēl arī ar citu mērķi – tā iespējams apskatīt Turaidas pils parku un skaisto dabu.

Ar katru gadu aizvien populārāki kļūst velosipēdi kā viegls, ērts un videi draudzīgs pārvietošanās veids. Vairāk kļūst arī vietu, kur tiek piedāvātas veloekskursijas gidu pavadībā. Tas nozīmē, ka tiek piedāvāts maršruts, kurā iekļautas dažādas apskates vērtas vietas un bieži tās ir tādas, kur var piekļūt tikai ar velosipēdu un kuras parādīs gids. Tā Ķemeros iespējams piedalīties izzinošās veloekskursijās, piemēram, "Veloekskursija pa Ķemermiestiņu", kas ilgst divas stundas, un brauciena garums ir 10 kilometri. Šādas ekskursijas piedāvā arī Jūrmala un Rīga.