Drukāt šo lapu
24.07.2013 09:35

Rīgā pirmo reizi plaši atzīmēs Tēva dienu

Autors  Kasjauns.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rīgā pirmo reizi plaši atzīmēs Tēva dienu publicitātes

Tētu un bērnu svinīgs gājiens pa Brīvības ielu, kas noslēdzas ar improvizētu kopkori, ģimenisks pasākums Esplanādes parkā, dzejoļu krājuma "Tētis" atvēršana – šīs un daudzas citas aktivitātes notiks Rīgā Tēva dienas svētkos, ko rīko ģimeņu organizācija "mammamuntetiem.lv".

Tēva diena kā oficiāli svētki šogad atzīmējami jau piekto reizi, taču aizvien gandrīz 50 % Latvijas ģimenes cilvēku nezina, kad īsti ir Tēva diena. Tāpēc ģimeņu organizācija "mammamuntetiem.lv" šoruden, 7. septembrī, Rīgā rīkos sirsnīgu, ģimenisku un plašu pasākumu – Tēva dienas svinības, kas sāksies ar tēvu un bērnu gājienu, svinīgu un mīļu.


Tēva diena ir atzīmējama septembra otrajā svētdienā, šogad – 8. septembrī. Taču pasākums Rīgā notiks 7.septembrī, svētkus svētdienā atvēlot svinēšanai ģimenes lokā.

"Ar Tēva dienas svētkiem un tētu un bērnu gājienu mēs, "mammamuntetiem.lv", un "Fonds Mammām un Tētiem" vēlamies pievērst sabiedrības uzmanību tēva neatsveramajai nozīmei bērna un ģimenes dzīvē. Līdz ar Tēva dienas svinēšanas iedzīvināšanu mēs sakam paldies ikvienam lieliskajam tētim, kādu mums Latvijā šobrīd ir ļoti daudz. Savukārt tētiem, kas ir aizmirsuši par saviem bērniem, atgādinām – bērns ilgojas pēc tevis un tu viņam esi svarīgs. Mammām, kas pēc šķiršanās cenšas liegt iespēju atvasei satikties ar tēvu, sakām – bērnam ir svarīgs arī tētis," ģimeņu organizācijas motivāciju publiska pasākuma rīkošanai skaidro "mammamuntetiem.lv" dibinātāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

"Mēs veicām aptauju, kurā uz jautājumu "Vai Tu zini, kad Latvijā svin Tēva dienu?" 82 % respondentu atbildes bija negatīvas. Tādēļ apņēmāmies Tēva dienu popularizēt. "Mammamuntetiem.lv" īstenoja daudzveidīgas aktivitātes – veidojām reklāmas kampaņu, rosinot ģimenes apsveikt tētus, publicējām rakstu sēriju par tēva lomu ģimenē, organizējām fotokonkursu "Tētis un bērns", sūtījām pirmskolas izglītības iestādēm aicinājumus un radošas idejas Tēva dienas pasākumu rīkošanai bērnudārzā. Nupat, jūlijā, "mammamuntetiem.lv" sarīkoja atkārtotu aptauju, un rezultāti ir ievērojami uzlabojušies! Kad Latvijā svinama Tēva diena, zina jau 46 % mammu un tētu," stāsta Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Aktualizējot tematu "Tētis un bērns", portāls "mammamuntetiem.lv" šobrīd izstrādā un publicē izglītojošu rakstu sēriju un aicina par tētiem rakstīt arī citus medijus.

Savukārt 7. septembrī Rīgā notiks Tēva dienas svētki, kuros varēs piedalīties ikviena Latvijas ģimene. Svētki sāksies ar tētu un bērnu svinīgu gājienu pa Brīvības ielu un turpināsies Esplanādes parkā, kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014", kas ir projekta "Eiropas kultūras galvaspilsēta Rīga 2014" radoši informatīvā telpa. Tēva dienas svētkos notiks radošas un sportiskas aktivitātes, darbosies dāvanu darbnīcas, kurās pašrocīgi izgatavot tētim dāvaniņu, uzstāsies dažādi mākslinieki, kā arī notiks dzejoļu krājuma "Tētis" atvēršanas svētki.

"Sākot no pagājušās vasaras, mēs, "mammamuntetiem.lv", uzrunājām dzejniekus un aicinājām radošus cilvēkus uzrakstīt dzejoli par tēti vai veltījumu tētim, lai kopīgi Latvijas literatūrā radītu jaunus darbus, citādi tajā pārsvarā rakstīts tikai mammām," teic "mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Dzejoļu krājumi tiks dāvināti publiskajām bibliotēkām visā Latvijā, kā arī tos varēs lejupielādēt bez maksas.
Dzejoļu krājums "Tētis" tiks izdots ar papīrfabrikas "Līgatne", tipogrāfijas "Dardedze" un Rīgas domes Labklājības departamenta atbalstu.