Drukāt šo lapu
14.08.2018 16:19

Ar daudzveidīgām aktivitātēm Jūrmala aicina uz tradicionālajiem Kauguru svētkiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ar daudzveidīgām aktivitātēm Jūrmala aicina uz tradicionālajiem Kauguru svētkiem Krišjānis Eihmanis

Jau ceturto gadu 1. septembrī Jūrmalā tiks svinēti tradicionālie Kauguru svētki. Ar vienīgo koncertu Latvijā uzstāsies šarmantā ukraiņu dziedātāja Jolka (Ёлка), uz skatuves kāps arī dziedātājs Intars Busulis ar "Abonementa orķestri". Tāpat varēs izbaudīt ekstrēmu velošovu, humoristisku stand-up izrādi un dažādas aktivitātes bērniem un jauniešiem.

Šogad Kauguru svētki norisināsies uz Talsu šosejas – vienā no platākajām ielām Kauguros, kas atrodas tikai 10 minūšu gājiena attālumā no Zilā karoga pludmales. Svētki sāksies jau plkst. 13.00. Ieeja visos pasākumiem ir bez maksas, informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Krastiņa.

Pirms vakara koncerta uz lielās skatuves plkst. 18.30 apmeklētājus ar savu uzstāšanos priecēs jūrmalnieks Žanis Pavlovskis un Arvis Reiks no hiphopa apvienības "Olas". Vakara koncertprogrammu plkst. 20.00 jau tradicionāli atklās dziedātājs Intars Busulis un "Abonementa orķestris", kas svētkos atskaņos gan klausītāju jau iemīļotas, gan jaunākās dziesmas.

Pirmo reizi Kauguros uzstāsies šarmantā ukraiņu dziedātāja Jolka (Ёлка), kas uz skatuves kāps plkst. 21.30 kopā ar mūziķu kolektīvu 11 cilvēku sastāvā. Poproka dziedātāja izceļas ar savu harizmu, plašo balss diapazonu, kvalitatīvo un daudzveidīgo mūzikas raksturu. Mūziķe izdevusi piecus studijas albumus, un ir viena no populārākajām mūzikas izpildītājām Eirāzijā, regulāri ieņemot augstākās pozīcijas populārākās mūzikas topos, norāda Z. Krastiņa.

Plkst. 17.30 Kauguru svētku apmeklētāji varēs vērot apvienības "Comedy Latvia" stand-up izrādi. Jauniešus un ekstrēmo sporta veidu cienītājus izklaidēs Baltijas valstīs labākā velošova komanda "Greentrials", kas apvieno spēcīgākos BMX un velotriāla un mototriāla sportistus. Ekstrēmajā velošovā uzstāsies BMX freestyle, BMX flatland un velotriāla pārstāvji, kas Kaugurus pārsteigs ar diviem aizraujošiem šoviem plkst. 14.00 un 16.00. Tāpat apmeklētāji varēs izmēģināt kosmonautu trenažieri, izšūpoties trīs dimensiju šūpolēs un piedalīties daudzās citās aizraujošās atrakcijās visas dienas garumā.

Grafiti mākslinieks Holis (Viesturs Holenders) veidos vides objektu – grafiti sienu "Es ♡ Kauguri". Ikviens varēs piedalīties grafiti veidošanā, tā radot unikālu mākslas darbu, vēsta domes pārstāve.

Ģimenes ar bērniem svētku laikā iepriecinās Liepājas ceļojošais leļļu teātris "Maska" ar muzikālām teātra izrādēm "Burvju stabulīte" un "Kliņķīša piedzīvojumi". Izrādēs būs daudz lielu un mazu jocīgu zvēru un putnu, kā arī visiem labi zināmi un arī pavisam jauni pasaku tēli. Izklaides un izglītības centrs "Zili brīnumi" piedāvās piedalīties dažādos eksperimentos ar sauso ledu un šķidro slāpekli, kā arī citās aizraujošās aktivitātēs gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Svētkos uzstāsies arī Jūrmalas radošie kolektīvi ar teātra, dziesmu un deju priekšnesumiem, ko varēs vērot no plkst. 13.00 līdz 17.30, informē sabiedrisko attiecību speciāliste.

Kauguru svētku programma un informācija par citiem pasākumiem pieejama Jūrmalas pilsētas mājaslapā www.visitjurmala.lv.