Drukāt šo lapu
14.09.2017 18:03

Foto: Filmas "Piedzimt kopā ar Latviju" varoņi tiekas Jaunmoku pilī

Autors  Ingrīda Punka
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Filmas "Piedzimt kopā ar Latviju" varoņi tiekas Jaunmoku pilī Ingrīda Punka

12. septembrī Jaunmoku pilī tikās gandrīz visi topošās dokumentālās filmas "Piedzimt kopā ar Latviju" galvenie varoņi. Kā zināms, par godu Latvijas simtgadei top dokumentālā filma par valsts vienaudžiem. Paši aktīvākie vairākkārt intervēti un safilmēti gan individuāli, gan nelielās kompānijās, tādējādi Latvijas vienaudži satuvinās un pat sadraudzējas.

Iesākumā Jaunmoku pils skaistās galma dāmas iepazīstināja klātesošos ar angļu tējas baudīšanas tradīcijām. Vēlāk atbraukušie simtgadnieki dalījās atmiņās par savu bērnību un jaunību.

Kā īpaša viešņa, bet tomēr jau savējā, ar simtgadniekiem aprunājās un skaistas dzejas rindas dāvāja populārā Dailes teātra aktrise Olga Dreģe, kura ziemā kā pārsteigums kopā ar aktieri Uldi Dumpi bija atvizināti pie lielas seriāla "UgunsGrēks"' fanes Jūlijas Zemļickas (105) uz Tukumu. Kopš tās reizes abas kundzes pat sadraudzējušās, sveic viena otru svētkos – slavenā māksliniece speciāli atbrauca uz simtgadnieku salidojumu Rundālē, bet Jūlija Zemļicka sveica mākslinieci izrādē "'Uz Tobāgo!" Kandavā.

Rosināti izteikties par tagadējo Latviju, daļa sirmgalvju veltīja asus vārdus valsts vadītājiem – Latvijas zeme izpārdota, tauta izbrauc, rūpniecība iznīcināta utt. Daļa klātesošo sirmgalvju oponēja, arī Olga Dreģe izsaucās, ka tic Latvijas pastāvēšanai un labākai nākotnei. Sarīkojuma noslēgumā visi vienojās lūgšanā un laba vēlējumos Latvijai.