Drukāt šo lapu
07.04.2017 11:29

Pasaules čempionam Mairim Briedim plāno piešķirt naudas balvu 28 458 eiro apmērā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pasaules čempionam Mairim Briedim plāno piešķirt naudas balvu 28 458 eiro apmērā facebook.com/Briedis.Mairis

Latvijas bokserim Mairim Briedim par izcīnīto Pasaules Boksa padomes (World Boxing Council) pasaules čempiona titulu un iegūto čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā plānots izmaksāt naudas balvu 28 458 eiro apmērā.

To paredz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotais Ministru kabineta rīkojuma projekts, ko 11. aprīlī plānots skatīt valdības sēdē.

Vēsturiskā cīņā notika 1. aprīlī Dortmundē, kur Mairis Briedis uzvarēja Vācijas pārstāvi Marko Huku. Līdz šim vēl nevienam Latvijas sportistam profesionālajā boksā nebija izdevies kļūt par pasaules čempionu. "Valsts un sabiedrības vērtējumā izcils sniegums pasaules sporta arēnā ir jānovērtē visaugstākajā līmenī, " paudis izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

IZM uzskata, ka šī Latvijas sporta vēsturē ir unikāla situācija, tāpēc nepieciešams rast atbilstošu risinājumu, vienlaikus novērtējot arī šī sasnieguma milzīgo pozitīvo ietekmi Latvijas starptautiskās atpazīstamības veicināšanā. "Ir svarīgi sabiedrībai dot skaidrus signālus, ka sportistu ieguldītais darbs un izcilie sasniegumi valstī tiek novērtēti visaugstākajā līmenī," norāda ministrijā.

Šobrīd Latvijas sportistu lielais izaicinājums ir gatavošanās nākamā gada ziemas olimpiskajām spēlēm Dienvidkorejā. Rūpējoties par to, lai Latvijas sportistiem sagatavošanās procesā būtu nodrošināti visi nepieciešamie apstākļi, IZM ir sagatavojusi un uz otrdienas valdības sēdi virza rīkojuma projektu par finansējuma pārdali.

Papildu finansējums 680 tūkstošu eiro apmērā paredzēts Latvijas Nacionālās sporta padomes par prioritāri atzītajiem ziemas sporta veidiem, kuros ir visaugstākais potenciāls izcīnīt medaļas – bobslejā, skeletonā, kamaniņu sportā un biatlonā. Savukārt Latvijas izlases hokejā dalībai pasaules čempionātā hokejā, kas šogad maijā norisināsies Vācijā un Francijā, paredzēts papildus piešķirt 150 tūkstošus eiro.