Drukāt šo lapu
08.07.2015 15:29

Eirozonas glābšanas fonds saņem Grieķijas lūgumu pēc finansiālas palīdzības

Autors  LETA/AFP/Reuters
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Eirozonas glābšanas fonds saņem Grieķijas lūgumu pēc finansiālas palīdzības www.neptuneglobal.com

Eirozonas glābšanas fonds - Eiropas Stabilitātes mehānisms (ESM) - trešdien paziņoja, ka Grieķija iesniegusi oficiālu lūgumu pēc jaunas palīdzības programmas saņemšanas.

 

"ESM saņēmusi Grieķijas lūgumu," norāda fonda preses pārstāvis.

ESM šādu lūgumu saņēmusi dažas dienas pirms eirozonas līderu Grieķijai noteiktā termiņa līdz nedēļas beigām panākt vienošanos, lai novērstu valsts izstāšanos no eirozonas.

Grieķijas lūgums ESM bija pirmais solis, ko eirozonas valstu līderi otrdienas ārkārtas sanāksmē bija pieprasījuši Atēnām pēc nedēļas nogalē notikušā referenduma, kurā valsts iedzīvotāji noraidīja kreditoru priekšlikumus.

Lai iegūtu jauno finanšu palīdzību, Atēnām tagad nepieciešamas eirozonas partneriem līdz ceturtdienas naktij iesniegt pilnīgu reformu plānu pirms svētdien gaidāmā Eiropas Savienības (ES) samita, kuru bloka līderi noteikuši kā galīgo termiņu, lai glābtu Grieķiju no bankrota un dalības pārtraukšanas eirozonā.

Kāds ES informācijas avots norāda, ka lūgums saņemts par jaunu aizdevumu programmu, kas ilgtu trīs gadus apmaiņā pret vērienīgām ekonomikas reformām.

Jau vēstīts, ka Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs trešdien uzrunā Eiropas Parlamentā (EP) pauda pārliecību par spēju ievērot eirozonas līderu noteikto termiņu līdz nedēļas beigām panākt vienošanos, lai novērstu valsts izstāšanos no eirozonas.