Drukāt šo lapu
06.01.2014 12:15

ASV ziemeļaustrumus un Kanādu piemeklējusi spēcīga ziemas vētra

Autors  LETA/AFP-BBC
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
ASV ziemeļaustrumus un Kanādu piemeklējusi spēcīga ziemas vētra chicagotribune.com

ASV ziemeļaustrumos un daļā Kanādas plosās spēcīga ziemas vētra, un meteorologi prognozē, ka vietām gaisa temperatūra var noslīdēt līdz pat mīnus 15 grādiem pēc Celsija.

Atsevišķos reģionos sniega segas biezums jau sasniedzis 60 centimetrus.

Skarbo laikapstākļu dēļ pēdējo dienu laikā dzīvību zaudējuši jau 16 cilvēki un aizvadītajā nedēļas nogalē atcelti vairāk nekā 3700 avioreisu.

ASV Meteoroloģijas dienests raksturojis laikapstākļus kā dzīvībai bīstamus un brīdinājis, ka šodien ASV ziemeļos un vidienē gaidāms lielākais aukstums pēdējo aptuveni 20 gadu laikā.

Savienoto Valstu ziemeļaustrumos un daļā Kanādas spēcīgi snieg jau kopš janvāra sākuma, un pakāpeniski aukstums sācis pārņem visus ASV Vidējos rietumus, virzoties uz Tenesī un Alabamas štatu, kurus parasti raksturo maigs klimats.

Čikāgā slēgtas skolas, un amatpersonas vairākās pilsētās ieteikušas cilvēkiem palikt iekštelpās un nodrošināties ar pārtikas krājumiem.

Čikāgas starptautiskajā lidostā atcelti vairāki nekā 1300 avioreisu.

Ņujorkas Kenedija lidostā svētdien no ceļa noslīdēja lidmašīna, kas ielidoja no Toronto. Incidentā neviens cilvēks necieta, bet apledojuma dēļ visi lidojumi tika atcelti uz divām stundām.

Kanādas Ņūfaundlendas salā bez elektrības palikuši tūkstošiem cilvēku.

ASV Meteoroloģijas dienests brīdinājis, ka "neticami spēcīgs ārkārtīgi auksta arktiskā gaisa vilnis" virzīsies pāri valstij līdz otrdienai.

Saskaņā ar prognozēm vissliktākie laikapstākļi gaidāmi Minesotā un Ziemeļdakotā.

Minesotas štatā pirmdien slēgtas visas skolas.

"Spēcīgā snigšana un stindzinošā temperatūra radījusi bīstamus apstākļus daudzos štata reģionos," norādīja Mičiganas gubernators, aicinot iedzīvotājus paklausīt padomam un nedoties nekur ar savām automašīnām.