Drukāt šo lapu
01.01.2014 12:55

Pasaule ar vērienīgu uguņošanu sagaida 2014. gadu

Autors  LETA/BBC
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ļaudis visā pasaulē, vērojot krāšņas uguņošanas izrādes, sagaidījuši jauno, 2014., gadu.

Vieni no pirmajiem, kas ar tradicionālo uguņošanu pārkāpa gadumijas slieksni, bija jaunzēlandieši Oklendā. Viņiem drīzumā pievienojās austrālieši, kuri pulcējās Sidnejas Ostas tilta apkārtnē.

Līdzīgas ainas turpmākās diennakts laikā bija vērojamas visas pasaules lielākajās pilsētās.

Londonā Temzas krastmalā pulcējās desmitiem tūkstoši cilvēku, lai vērotu pasaulē pirmo "multisensoro" uguņošanu, kuras laikā raķešu uzliesmojumus pavadīja aromatizēti dūmi un ar augļu garšu apveltītas sniegpārslas.

Arī Ņujorkas Taimskvērā, spītējot salam, milzu pūlis, kā ierasts, sekoja Jaungada bumbai, kuras kritienu šoreiz iedarbināja ASV Augstākās tiesas tiesnese Sonja Sotomeidžora.

Lai vērotu vērienīgo uguņošanu, ļaudis pulcējās arī Maskavas Sarkanajā laukumā, lai gan pēc nesenajiem terora aktiem Volgogradā Krievijas varasiestādes bija īstenojušas stingrus drošības pasākumus.

Tikmēr Dubaija, kas atrodas vienā laika zonā ar Maskavu, mēģināja iekļūt Ginesa rekordu grāmatā, sarīkojot uguņošanu, kas stiepās gar piekrasti 50 kilometru garumā.

Lai gan notikuma vietā atradās Ginesa Pasaules rekordu žūrijas pārstāvji, pagaidām vēl nav zināms, vai Dubaijas mēģinājums bijis veiksmīgs.

Jaunais gads svinīgi tika sagaidīts arī Austrumāzijas megapolēs – Pekinā, Džakarta un Singapūrā.

Tomēr Uhaņā Ķīnas dienvidaustrumos varasiestādes uguņošanu atcēla, lai nevairotu smoga radītās problēmas.

Tikmēr Japānā ļaudis, kā ierasts, plūda uz sintoistu tempļiem, lai aizlūgtu par savu ģimenes locekļu veiksmi.

Tajā pašā laikā Ukrainā aptuveni 100 000 cilvēku pulcējās Kijevas centrā esošajā Neatkarības laukumā, lai vienotos nacionālās himnas dziedājumā.

Neatkarības laukums pagājušā gada nogalē kļuva par epicentru ukraiņu protestiem pret prezidenta Viktora Janukoviča lēmumu atteikties no sadarbības līguma parakstīšanas ar Eiropas Savienību (ES).