Drukāt šo lapu
24.12.2013 16:36

Vētra Eiropā prasījusi vismaz piecu cilvēku dzīvības

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Lielbritānijā un Francijā plosās spēcīgs vējš un lietusgāzes, kas prasījušas vismaz piecu cilvēku dzīvības, bet vēl viens cilvēks pazudis okeānā pie Francijas krastiem.

Vētrainie laika apstākļi būtiski ietekmējuši dzelzceļa un aviosatiksmi abās valstīs, traucējot cilvēku ceļojumu plānus pirms Ziemassvētkiem, kā arī atstājot bez elektrības tūkstošiem mājsaimniecību.

Lielbritānijā plūdos bojā gājuši pieci cilvēki, savukārt pie Francijas ziemeļrietumu krastiem Atlantijas okeānā no kravas kuģa iekritis krievu tautības vīrietis.

Savukārt pie Lielbritānijas karstiem Norvēģijas kravas kuģis izglābis milzīgos viļņos bojātas sporta jahtas apkalpi – vienu Šveices un vienu Francijas pilsoni.

Francijas piekrastē vēja ātrums pirmdien sasniedza 33 metrus sekundē, bet krastā brāzās līdz septiņus metrus augsti viļņi.

Francijas ziemeļos un ziemeļrietumos bez elektrības palikušas aptuveni 240 000 mājsaimniecību, kā arī Bretaņas un Normandijas reģionos būtiski traucēta dzelzceļa un aviosatiksme.

Lielbritānijā elektrības padeve pārtrūkusi aptuveni 150 000 mājsaimniecību, kā arī daudzviet bojātas telefonu līnijas. Anglijas dienvidos un Velsā izplatīts brīdinājums par lokalizētiem plūdiem un applūdušiem autoceļiem.

Francijā, Anglijā un Velsā traucēta gaisa, autoceļu un dzelzceļa satiksme, bet Nīderlandes ziemeļos vietām traucēta prāmju satiksme.

Londonas Hītrovas lidostā pirmdien atcelti aptuveni 30 avioreisi, pārsvarā uz Eiropu, kā arī vietām atcelti vietējie dzelzceļa reisi. Par traucējumiem ziņo arī Getvikas lidosta.

"Eurostar" dzelzceļa savienojumu starp Lielbritāniju, Franciju un Beļģiju vētra neietekmēja, taču prāmju satiksme pāri Lamanša šaurumam atcelta.

Lietusgāzes un spēcīgs vējš plosījies arī Īrijā, kur pārrautas vairāk nekā 5000 telefonu līnijas.

Vējains laiks Rietumeiropā saglabāsies arī Ziemassvētkos, atbildīgajiem dienestiem iesakot kārtīgi nostiprināt āra rotājumus un Ziemassvētku tirdziņu būves.