Drukāt šo lapu
24.12.2013 14:13

Ukraina saņem no Krievijas trīs miljardus ASV dolāru

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ukraina otrdien saņēmusi trīs miljardus ASV dolāru no Krievijas, kas ir pirmā finansējuma daļa no abu pušu noslēgtās vienošanās, paziņoja Ukrainas premjerministrs Mikola Azarovs.

"Ukrainas Nacionālā banka savā kontā ir saņēmusi pirmo finansējuma daļu. Tas mums ir stabilizējošs faktors," sacīja Azarovs, Maskavā tiekoties ar savu Krievijas kolēģi Dmitriju Medvedevu.

Krievija pagājušo piektdien noslēdza vienošanos, lai iegādātos jauna laidiena Ukrainas obligācijas trīs miljardu dolāru vērtībā. Obligācijām ar divu gadu termiņu noteikta 5% likme.

Šīs obligācijas Krievija iegādājās īstenojot vienošanos Ukrainas obligācijās investēt 15 miljardus dolāru. Par šādu vienošanos decembra vidū paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēc tikšanās ar savu Ukrainas kolēģi Viktoru Janukoviču.

LETA jau ziņoja, ka Ukraina un Krievija Janukoviča un Putina tikšanās laikā parakstīja vairākus dokumentus, kas skar abu valstu sadarbību dažādās sfērās.

Cita starpā parakstīts līgums par tirdzniecības barjeru atcelšanu un ekonomisko attiecību stiprināšanu. Maskava arī apņēmusies ievērojami samazināt Ukrainai piegādājamās gāzes cenu.