Drukāt šo lapu
22.12.2013 17:37

Hodorkovskis preses konferencē pasakās Merkelei un sola palīdzēt Krievijas politieslodzītajiem

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Piektdien no cietuma atbrīvotais bijušais naftas uzņēmuma "Jukos" vadītājs Mihails Hodorkovskis svētdien preses konferencē Berlīnē pateicies saviem atbalstītājiem un Vācijas kanclerei Angelai Merkelei par palīdzību un solījis darīt visu iespējamo, lai panāktu pārējo Krievijas politieslodzīto atbrīvošanu.

Preses konference notika Berlīnes mūra muzejā.

M. Hodorkovskis sacīja, ka nevēlas iegūt politisku varu Krievijā, bet centīsies panākt visu politieslodzīto atbrīvošanu.

M. Hodorkovskis arī atklāja, ka viņam nav bijusi iespēja izvēlēties, uz kuru valsti doties, un par to, ka tiks nosūtīts uz Vāciju, viņš uzzinājis tikai savā atbrīvošanas dienā.

"Daudzi fakti par manu atbrīvošanu man joprojām nav zināmi," norādīja M. Hodorkovskis.

Viņš sacīja, ka neplāno atgriezties biznesā, bet norādīja, ka dzīvošanai viņam naudas pietiek.

M. Hodorkovskis pateicās A. Merkelei, ka viņa palīdzējusi panākt viņa atbrīvošanu, un atklāja, ka viņam uz gadu piešķirta Vācijas vīza, tomēr norādīja, ka vēl nav izlēmis, kur dosies nākotnē.

Viņš norādīja, ka gadījumā, ja atgrieztos Krievijā, nav nekādu garantiju, ka viņš pēc tam atkal varētu izbraukt no valsts.

Jautāts par viņa attiecībām ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, M. Hodorkovskis sacīja, ka attieksme pret viņu bijusi skarba, bet viņa ģimene nekad nav aiztikta.

M. Hodorkovskis arī norādīja, ka neatbalsta Soču olimpisko spēļu boikotu. Viņš sacīja, ka šādu sporta pasākumu nevajadzētu sabojāt, bet piebilda, ka tam nevajadzētu izvērsties arī par "Vladimira Putina festivālu".