Drukāt šo lapu
26.08.2013 11:05

VIDEO: Ar autismu slimojoša bērna māte Kanādā saņem drausmīgu anonīmu vēstuli

Autors  Kasjauns.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vairākas dienas Kanādas presi un interneta portālus pārpludinājis stāsts par šokēto un raudošo māti Karlu Bīgliju no Ontario pilsētas.

Viņa ir 13 gadus vecā Makša māte, kura saņēmusi anonīmu vēstuli no acīmredzot kaimiņos mītošām personām, kurā tiek ierosināts ar autismu slimo zēnu eitanizēt un orgānus nodot medicīnas zinātnē, jo "nekādas citas jēgas no Makša tāpat nav".

Uz papīra drukāto vēstules fotogrāfiju pirms dažām dienām tviterī izplatīja Bīgliju ģimenes draugi. Īsā laikā tvīts ieguva 36 000 retvītu, un cilvēki aizgūtnēm pauda sašutumu, kas tas par cilvēku, kas spējīgs uzrakstīt tādu vēstuli slima bērna ģimenei.

Anonīmais ziņojums piektdien ticis iemests ģimenes vecmāmiņas mājas pastkastītē, kad tur vasaras laikā ciemojies Maksis. Vēstule parakstījusi "kāda pamatīgi nokaitināta māte", un tajā pausts sašutums, cik atpalicis, skaļš un briesmīgs ir Maksis, kad iznācis ārā no mājas. Pēc visa spriežot, kaimiņiene nespēj izturēt ar autismu slimā Makša trokšņošanu piemājas pagalmā.

"Izdari vienu labu lietu, ej un eitanizē viņu! Orgānus novēli zinātnei, jo nekam citam tas cilvēks tāpat neder. Citādi mēs visi būsim spiesti aizvākties no šejienes," bērna māte ar asarām acīs citē sāpīgākās vietas vēstulē. "Kā kaut ko tādu var pateikt par slimu bērnu?" - Karla Bīglija retoriski vaicā Toronto "CityNews" televīzijas kanālā.

Autisms zēnam tika konstatēts divu gadu vecumā, tagad viņam būs 14. Bumbas spēlēšana pagalmā ir Makša mīļākā nodarbe, un acīmredzot šie trokšņi komplektā ar neartikulētām skaņām nokaitinājuši kaimiņu mājas iedzīvotājus.

Autisms ir neārstējama slimība, kuras rašanās īstenos iemeslus zinātne vēl nav spējusi atklāt. Tā ir ļoti izplatīta ģenētiska patoloģija, un biežāk skar zēnus nekā meitenes.

Policija sākusi izmeklēšanu kaimiņu strīda lietā, jo ticis konstatēts, ka vēstules teksts satur draudus. Pilnu stāsta sižetu skatieties video: