Drukāt šo lapu
29.06.2016 11:29

DP: nav indikāciju par terorisma draudu pieaugumu Latvijā

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
DP: nav indikāciju par terorisma draudu pieaugumu Latvijā arhīvs

Šobrīd nav konstatētas indikācijas, kas norādītu uz terorisma draudu pieaugumu Latvijā, informē Drošības policija.

DP norāda, ka teroristu pašnāvnieku uzbrukumi Stambulā, Turcijā kārtējo reizi apliecina nozīmīgos draudus, ko starptautiskajai drošībai rada terorisms.Šie terora akti arī vēlreiz atgādina par teroristu vēlmi un spējām organizēt uzbrukumus cilvēku masveida pulcēšanās objektiem, izmantojot dažādus ieročus un uzbrukuma metodes.

Neraugoties uz pieaugošajiem draudiem, ko starptautiskajai drošībai rada teroristi, Latvijā terorisma draudu līmenis joprojām saglabājas zems. Šobrīd nav konstatētas indikācijas, kas norādītu uz terorisma draudu pieaugumu mūsu valstī. Vienlaikus DP kā pretterorisma pasākumus koordinējošā iestāde valstī cieši sadarbojas ar ārvalstu partneru dienestiem un analizē aktuālās starptautiskā terorisma tendences, lai koordinētu savlaicīgu nepieciešamo pretterorisma pasākumu ieviešanu arī Latvijā.

Vakar Turcijas lielākās pilsētas Stambulas Ataturka lidostā uzspridzinoties trīs teroristiem pašnāvniekiem un teroristu sarīkotajā apšaudē nogalināti 36 cilvēki, to vidū arī ārvalstu pilsoņi, bet 136 ievainoti. Turcijas amatpersonas pieļauj, ka teroraktu varētu būt sarīkojis džihādistu grupējums "Islāma valsts".Pagaidām par teroraktu neviens nav uzņēmies atbildību.

Nav ziņu, ka bojāgājušo vai ievainoto vidū ir Latvijas pilsoņi.Turcijas premjerministrs Binali Jildirims, kurš ieradās notikuma vietā, žurnālistiem teica, ka uzbrucēji ieradušies taksometrā, un, pēc sākotnējām ziņām, uzbrukumā vainojams grupējums "Islāma valsts". "Sākotnējie pierādījumi liecina par "Daesh" jeb "Islāma valsti", sacīja Jildirims.