Drukāt šo lapu
23.01.2014 20:03

Saeima stingri nosoda konfliktā Ukrainā iesaistīto pušu vardarbīgo rīcību

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Saeima aicina konfliktā Ukrainā iesaistītās puses izbeigt vardarbību, izvairīties no provocējošas rīcības un miermīlīgā ceļā risināt politisko krīzi, panākot visām pusēm pieņemamu situācijas atrisinājumu.

Tas teikts ceturtdien, 23. janvārī, Saeimas pieņemtajā lēmumā "Par situāciju Ukrainā". Par nosodījuma izteikšanu nobalsoja 85 deputāti, neviens nebalsoja "pret". Nosodījums izteikts, pieņemot Saeimas Ārlietu komisijas sagatavoto paziņojumu.

Saeimas lēmumā teikts, ka Latvijas parlaments seko līdzi notikumu attīstībai Ukrainā un stingri nosoda konfliktā iesaistīto pušu vardarbīgo rīcību, kas noved pie situācijas saasināšanās un asinsizliešanas. Vienlaikus Saeima uzsver, ka pārmērīga fiziska spēka lietošana ir novedusi pie vardarbības eskalācijas Kijevā, kuras rezultāts ir ne tikai lielais ievainoto cilvēku skaits, bet arī bojāgājušie, un pauž nožēlu par konfliktā iesaistīto pušu nespēju risināt konfliktu sarunu ceļā.

Latvijas parlaments aicina Ukrainas politisko varu rīkoties atbildīgi, izvairīties no konfliktu padziļinošu pasākumu veikšanas un pārskatīt pieņemtos pulcēšanās tiesības un vārda brīvību ierobežojošos likumus.

Saeima aicina Ukrainas tiesībaizsardzības institūcijas veikt rūpīgu izmeklēšanu un saukt pie atbildības cilvēkus, kuri ir atbildīgi par vairāku protesta akcijas dalībnieku nogalināšanu un uzbrukumiem žurnālistiem.