Drukāt šo lapu
21.01.2014 23:44

Arī jaunveidojamā valdība vēlas uzlabot Latvijas demogrāfisko situāciju

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Arī jaunveidojamā valdība vēlas uzlabot Latvijas demogrāfisko situāciju arhīvs

Viena no topošās Laimdotas Straujumas ("Vienotība") valdības prioritātēm būs demogrāfiskās situācijas uzlabošana valstī, tostarp emigrācijas mazināšana, teikts jaunās valdības deklarācijas sadaļā "Labklājība".

Šā gada pirmajā pusgadā jaunā valdība iecerējusi izveidot plaši pieejamu valsts atbalsta programmu ģimenēm pirmā mājokļa iegādei, lai nodrošinātu adekvātu pirmo iemaksu un izdevīgus un paredzamus kredīta nosacījumus.

Tāpat tā plāno attīstīt un stiprināt bērnu adopcijas un ārpusģimenes aprūpes sistēmu Latvijā, izvērtējot iespēju ieviest specializēto audžuģimeņu institūtu jeb profesionālās audžuģimenes un pārskatot atbalsta mehānismu audžuģimenēm.

Līdz šā gada 1. martam valdība iecerējusi sagatavot un iesniegt Saeimā pensiju indeksācijai nepieciešamos likuma grozījumus.

Paredzēts arī izstrādāt plānu sociālās uzņēmējdarbības ieviešanas iespējām Latvijā, tostarp piedāvāt atbalsta virzienus sociāliem uzņēmumiem.

Savukārt, lai turpinātu nevienlīdzības mazināšanu, plānots izstrādāt koncepciju par minimālā ienākuma līmeņa noteikšanu, izvērtēt iespējamos finansējuma modeļus, kā arī noslēgt vienošanās memorandu ar pašvaldībām par minimālā ienākuma līmeņa noteikšanu.

Tāpat iecerēts turpināt sagatavošanās darbus deinstitucionalizācijas pasākumu īstenošanai, lai klientiem, kas saņem ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, nodrošinātu individuālus, viņu funkcionālajām spējām atbilstošus pakalpojumus.

Savukārt, gatavojot valsts budžetu 2015. gadam, Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē plānots sākt diskusijas par iespējām celt minimālo algu.