Drukāt šo lapu
20.01.2014 16:53

Cietsirdīgi: Rīgā tēvs piekauj savu bērnu – divus mēnešus vecu zīdaini

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Cietsirdīgi: Rīgā tēvs piekauj savu bērnu – divus mēnešus vecu zīdaini arhīvs

Pagājušajā nedēļā no kādas medicīnas iestādes policija saņēma informāciju, ka tur ar dažādām smagām traumām nogādāts divus mēnešus vecs zīdainis.

Aizdomās par zīdaiņa piekaušanu policisti aizturēja 24 gadus veco bērna tēvu, kurš šobrīd atrodas apcietinājumā, informē Valsts policija.

15. janvārī Rīgas Zemgales policijas iecirknī no kādas medicīnas iestādes tika saņemta informācija, ka tur ar dažādām smagām traumām nogādāts divus mēnešus vecs zīdainis. Policijas darbinieki, veicot izmeklēšanas pasākumus, noskaidroja, ka mazuļa traumas nav iegūtas kritiena rezultātā un, iespējams, kāds bērniņam ir nodarījis tīšus miesas bojājumus.

Nākamajā dienā ap pusdienlaiku Rīgā, Jelgavas ielā, aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu zīdainim tika aizturēts 1989. gadā dzimušais bērna tēvs. Vīrietis iepriekš jau nonācis policijas redzeslokā. Pēc aizturēšanas vīrietis tika ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā un piektdien tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Par šo gadījumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta 2. daļas – par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, ja tas izdarīts pret personu bezpalīdzības stāvoklī. Par šādu noziegumu likumā paredzēts līdz desmit gadiem ilgs cietumsods.