Drukāt šo lapu
20.01.2014 14:48

Straujumas valdības apstiprināšanas gadījumā darbu sāks seši jauni ministri

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Straujumas valdības apstiprināšanas gadījumā darbu sāks seši jauni ministri Valsts kanceleja

Līdz ar Reformu partijas (RP) šodienas lēmumu par ekonomikas ministra amata kandidātu ir kļuvis zināms viss potenciālais nākamās valdības sastāvs.

Plānots, ka nākamajā valdībā būs seši jauni ministri – zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK), aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK), labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), kā arī izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete ("Vienotība").

Jaunajā valdībā savu darbu neturpinās pašreizējais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP), aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Vienotība"), tieslietu ministrs Jānis Bordāns, kā arī labklājības ministre Ilze Viņķele ("Vienotība"), tāpat darbu valdībā neturpinās pašreizējais premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Savukārt pašreizējais izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) kļūs par ekonomikas ministru, bet pašreizējā zemkopības ministre Laimdota Straujuma ("Vienotība") pildīs valdības vadītājas pienākumus.

Nākamo valdību veidos pašreizējās koalīcijas partijas – "Vienotība", RP, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), kā arī seši pie frakcijām nepiederošie deputāti –, pieaicinot "Zaļo un zemnieku savienību" (ZZS).

"Vienotību" nākamajā valdībā pārstāvēs premjerministre L. Straujuma, kā arī veselības ministre Ingrīda Circene, par izglītības un zinātnes ministri kļūs Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītāja I. Druviete, tāpat darbu jaunajā valdībā turpinās pašreizējais finanšu ministrs Andris Vilks. "Vienotība" un pie frakcijām nepiederošie deputāti nākamajā valdībā saglabās atbildību par Satiksmes ministriju, ko turpinās vadīt pašreizējais satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Nacionālā apvienība darbam jaunajā valdībā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā izvirzīja pašreizējo VL-TB/LNNK Saeimas frakcijas vadītāju E. Cilinski, savukārt tieslietu ministres pienākumus pildīs Rīgas domes nacionālās apvienības frakcijas vadītāja B. Broka, bet kultūras ministres amatā turpinās darboties pašreizējā ministre Dace Melbārde.

L. Straujumas valdībā Zemkopības ministriju plānots uzticēt vadīt Saeimas deputātam un bijušajam ministram J. Dūklavam, Labklājības ministriju – parlamentārietim un bijušajam ministram U. Augulim, bet Aizsardzības ministriju – deputātam R. Vējonim.

Savus amatus jaunajā valdībā varēs saglabāt arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP). Savukārt Ekonomikas ministriju vadīs pašreizējais izglītības un zinātnes ministrs ekonomists V. Dombrovskis.

Ministru kabineta sastāvs būs jāapstiprina Saeimas balsojumā, kas varētu notikt 22. janvārī.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 27. novembrī pēc traģēdijas Zolitūdē, kurā dzīvību zaudēja 54 cilvēki, pašreizējais premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") paziņoja par atkāpšanos no amata.