Drukāt šo lapu
17.01.2014 14:35

Nacionālās bibliotēkas ēkā atklātas astoņas dažādas ugunsdrošības nepilnības

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nacionālās bibliotēkas ēkā atklātas astoņas dažādas ugunsdrošības nepilnības www.delfi.lv

Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) speciāli veidotā komisija Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas pārbaudē astoņos gadījumos konstatējusi nepilnības ugunsdrošības prasībās.

Ņemot vērā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) nozīmību, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji ir izvērtējuši visu iesniegtās dokumentācijas apjomu, vairākkārt apmeklējuši un klātienē veikuši ugunsdrošības sistēmu pārbaudes.

VUGD ir konstatējis astoņas nepilnības ugunsdrošības prasību jomā. Piemēram, divas no piecām evakuācijas izejām neatbilst ugunsdrošības prasībām, tāpat evakuācijas izejas kāpnēm izvēlēts neatbilstošs apdares materiāls.

VUGD preses daļas vadītāja Inga Vetere pavēstīja, ka pārbaužu rezultātā ir secināts, ka kopumā LNB ēkas ugunsdrošības inženiertehniskās sistēmas darbojas. Tomēr vēl ir nepieciešams veikt dažas tehniskas korekcijas, kas nav tik ātri izdarāms un tādēļ šobrīd atzinums par ugunsdrošības stāvokli ēkā nav pozitīvs.

Būvnieki prognozē, ka visus uzlabojumus ugunsdrošības jomā varētu paveikt divu mēnešu laikā. Pēc šo korekciju veikšanas un atkārtotām pārbaudēm VUGD iesniegs gala atzinumu par LNB jaunās ēkas gatavību ekspluatācijai kopumā. Spēkā esošās tiesību normas neparedz atzinuma izsniegšanu par daļu no kopējā projekta.