Drukāt šo lapu
16.01.2014 11:08

82% Latvijas iedzīvotāju neatbalsta darbaspēka ieplūšanu no ārvalstīm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
82% Latvijas iedzīvotāju neatbalsta darbaspēka ieplūšanu no ārvalstīm www.delfi.lv

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā aptauja liecina, ka 56 procenti Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka darbaspēka ieplūšana Latvijā no ārvalstīm ir pilnībā nevēlama, bet 26 procenti – drīzāk nevēlama.

Papildus darbaspēka ieplūšanu Latvijā atbalsta tikai 11 procenti respondentu, turklāt tikai viens procents to uzskata par ļoti vēlamu. Septiņi procenti aptaujas dalībnieku nevarēja konkrēti atbildēt uz šo jautājumu.

Iepriekš veiktās SKDS aptaujas liecina, ka viskrasāk pret darbaspēka ieplūšanu Latvijā iedzīvotāji iestājušies 2009. gadā, kad pret to bija 89 procenti aptaujas dalībnieku. Savukārt 2007. gadā pret darbaspēka ieplūšanu bija tikai 66% respondentu, bet par – 17 procenti.

Citas SKDS aptaujas rezultāti liecina, ka 18,2 procenti Latvijas iedzīvotāju kā lielu vērtē iespēju tuvāko gadu laikā doties strādāt uz ārvalstīm, no tiem 7,5% šādu iespēju vērtē kā ļoti lielu. 56,3% respondentu uzskata, ka iespēja doties darba meklējumos ārzemēs ir "ļoti maza vai nekāda", 17,8 procenti – ka "drīzāk maza", bet 7,6 procentiem bija grūti atbildēt uz šādu jautājumu.