Drukāt šo lapu
14.01.2014 13:07

Latviju Soču ziemas olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 54–57 sportisti

Autors  olimpiade.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sportistu atlase Olimpiādei noslēgsies 19. janvārī, bet pirmie Latvijas pārstāvji uz Sočiem dosies 24. janvārī.

Latviju februārī gaidāmajās Soču Olimpiskajās spēlēs kopumā deviņās disciplīnās pārstāvēs 54–57 sportisti.

Kā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē atzina Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs un Latvijas delegācijas vadītājs Sočos Žoržs Tikmers, salīdzinot ar citām valstīm, Latvija pēc sportistu skaita rādītājā ir virs vidējā līmeņa.

Iepriekšējās ziemas Olimpiskajās spēlēs Vankūverā 2010. gadā Latvijas delegācijā bija 59 sportisti.

Sportistu atlase Olimpiādei noslēgsies 19. janvārī, bet pirmie Latvijas pārstāvji uz Sočiem dosies 24. janvārī. Delegācijas vadītājs Tikmers to darīs 30. janvārī, savukārt dienu vēlāk iebrauks pirmie sportisti.

"Jautājums vēl ir par skeletonisti Leldi Priedulēnu, vienu snovbordistu un pāris slēpotājiem," sarunā ar aģentūru LETA norādīja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. "Virs 50 sportistiem olimpiskajās spēlēs būs, tieši cik – zināsim 21. janvārī."

Latvijas Olimpiskās komandas sastāvs tiks apstiprināts LOK Izpildkomitejas sēdē un publiski paziņots 21. janvārī.

Pēc Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) informācijas, šobrīd Sočiem kvalificētos divi distanču un pieci kalnu slēpotāji, bet Priedulēna pašlaik ir aiz svītras, tomēr viņa var iegūt speciālo ielūgumu.

Vēl Olimpiādei drīzumā kvalificēsies divi skeletonisti un astoņi bobslejisti.

"Kopumā dalībnieki diezgan prognozējami. Pirms diviem gadiem domājām, ka arī kamaniņu sportā komanda būs pilna, bet pēc Maijas Tīrumas karjeras pārtraukšana mums nav trešās sievietes, ko cienīgi likt uz starta Olimpiādē, tomēr viss pārējais ir pēc plāna," izteicās Vrubļevskis.

"Pēdējie rezultāti pēc Jaunā gada skeletonā un bobslejā parāda, uz ko mūsu sportisti ir spējīgi. Arī Rastorgujevs ir vienu divu šāvienu attālumā no pjedestāla," sēdē norādīja Tikmers. "Uztrauc situācija kamaniņās, tomēr tur līdzīga situācija ar zemu sportisko formu janvārī bija arī pērn. Mārtiņa Rubeņa astotā vieta pēdējās sacensībās Pasaules kausā liecina par progresu."

Soču Olimpiskās spēles norisināsies no 7. līdz 23. februārim.

Dalību Soču Olimpiskajās spēlēs jau nodrošinājuši:

ātrslidošana – Haralds Silovs;

biatlons – Žanna Juškāne, Andrejs Rastorgujevs;

kamaniņas - Ulla Zirne, Elīza Tīruma, Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš, Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš;

šorttreks - Roberto Puķītis;

hokejs - Kristers Gudļevskis, Ervīns Muštukovs, Edgars Masaļskis, Sandis Ozoliņš, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Lauris Dārziņš, Oskars Bārtulis, Artūrs Kulda, Ralfs Freibergs, Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis, Vitālijs Pavlovs, Mārtiņš Karsums, Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts, Ronalds Ķēniņš, Kaspars Daugaviņš, Herberts Vasiļjevs, Koba Jass, Juris Štāls, Armands Bērziņš, Zemgus Girgensons.