Drukāt šo lapu
09.01.2014 11:48

Pagājušā gada nogalē Rīgā deklarējušies aptuveni 10 000 iedzīvotāju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pagājušā gada nogalē Rīgā deklarējušies aptuveni 10 000 iedzīvotāju www.riga.lv

2013. gada pēdējos trīs mēnešos, kad pašvaldība bija sākusi sociālo kampaņu "Esi rīdzinieks!", Rīgā deklarējušies aptuveni 10 000 iedzīvotāju, informēja galvaspilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Lai informētu iedzīvotājus, kāpēc nepieciešams deklarēties galvaspilsētā atbilstoši savai faktiskajai dzīvesvietai, pašvaldība rīkoja plašu sociālo kampaņu "Esi rīdzinieks!". Tajā tika stāstīts gan par pašvaldības sabiedriskā transporta biļešu reformu, gan par to, kādi ieguvumi katram iedzīvotājam personīgi, gan pilsētas budžetam kopumā un tā arī visiem citiem rīdziniekam rodas, ja nodokļi tiek maksāti savai pašvaldībai, kas tos tālāk var izmantot sociālajam atbalstam un pilsētas attīstībai.

Sociālā kampaņa tika sākta, lai mudinātu tos, kas faktiski dzīvo Rīgā, bet ir deklarējuši savu dzīvesvietu citās pašvaldībās, mainīt šo statusu. Kampaņas kopējās izmaksas plašsaziņas līdzekļos bijušas 145 580 lati.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs paudis viedokli, ka sociālā kampaņa, kas aicināja deklarēties Rīgā, "neskatoties uz pretdarbību, kādu tai izrādīja labējās partijas", ir norisinājusies veiksmīgi.

"Dati rāda, ka Rīgā strādā un dzīvo līdz pat 100 000 iedzīvotāju, kas šeit nav deklarējušies. Viens Rīgā strādājošais budžetā gada laikā iemaksā aptuveni 1500 eiro. Tādējādi Rīga ik gadu nesaņēma aptuveni 150 miljonus eiro. Pateicoties sociālajai kampaņai un biļešu reformai, mums ir izdevies panākt, ka pilsētas 2014. gada budžetā ienāks apmēram 15 miljoni eiro. Tas sākumam ir labs rezultāts," uzskata Rīgas mērs.

Rīgas domē opozīcijā esošās partijas "Vienotība" deputāte Sarmīte Ēlerte saistībā ar minēto sociālo kampaņu ir vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB). Viņa uzskata, ka reklāmas kampaņa, aicinot iedzīvotājus deklarēties Rīgā, maldina rīdziniekus, jo konkrētie pašvaldības noteikumi vēl nav stājušies spēkā.