Drukāt šo lapu
08.01.2014 09:38

Streļčenoks sola atstādināt Strīķi un pārmet "Vienotībai" KNAB darba ietekmēšanu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Streļčenoks sola atstādināt Strīķi un pārmet "Vienotībai" KNAB darba ietekmēšanu Valsts kanceleja

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks jau trešdien vai dažu tuvāko dienu laikā atstādinās no amata savu vietnieci Jutu Strīķi.

KNAB priekšnieks intervijā telekanālam LNT skaidroja, ka J. Strīķe tiks atstādināta no amata "līdz faktu noskaidrošanai", jo zaudējusi darba devēja uzticību. J. Streļčenoks J. Strīķi bija atbrīvojis no amata jau pirms Ziemassvētkiem, taču otrdien viņu amatā atjaunoja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

KNAB priekšnieks uzskata, ka premjera lēmums J. Strīķes lietā bijis sasteigts un politiski motivēts. Tikai otrdien no rīta viņš iesniedzis premjeram paskaidrojumus par J. Strīķes atlaišanu uz 275 lapām, bet jau pēc nepilnām četrām stundām oficiāli paziņots, ka lēmums ir atcelts.

"Viņš [..] velk aiz sevis politisko partiju, atjaunojot amatā cilvēku, kurš ir svarīgs "Vienotībai"," apgalvoja J. Streļčenoks, kurš arī pauda viedokli, ka V. Dombrovskis ar šādu lēmumu grauj savu un "Vienotības" reputāciju un tālāko politisko dzīvi.

V. Dombrovskis, izvērtējot KNAB priekšnieka izdoto rīkojumu un iesniegtos papildu materiālus šī lēmuma pamatošanai, kā arī Jutas Strīķes sūdzību, otrdien atcēla J. Streļčenoka lēmumu par viņa vietnieces atbrīvošanu no amata.