Drukāt šo lapu
07.01.2014 16:48

Jaunā gada brīnums: lielveikalā Bauskā piedzimst veselīga meitenīte

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunā gada brīnums: lielveikalā Bauskā piedzimst veselīga meitenīte www.foto.delfi.lv; PanherMedia/Scanpix

7. janvārī veikalā "Rimi" Bauskā piedzimusi meitenīte.

"Šodien "Rimi" veikalā Bauskā patiešām notika brīnums, un pasaulē nāca veselīga meitenīte," aģentūrai LETA pastāstīja SIA "Rimi Latvia" pārstāve Laura Podskočija.

Viņa norāda, ka veikala darbinieki operatīvi izsaukuši Neatliekamo medicīnisko palīdzību, kas nogādāja jauno māmiņu un viņas jaundzimušo mazuli vietējā slimnīcā.

"Mēs esam ļoti priecīgi, ka mazulis ir piedzimis sveiks un vesels, kā arī apsveicam jauno māmiņu ar šo brīnišķīgo notikumu," atzīmē "Rimi" pārstāve.

Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks (VL-TB/LNNK) par veikalā piedzimušo meitenīti vēl nebija informēts, taču atzina, ka tas ir pārsteidzošs un priecīgs notikums. Pašvaldības vadītājs vēl nevarēja komentēt, vai šī meitenīte un viņas vecāki no pašvaldības puses tiks kā īpaši sveikti, taču atklāja, ka pašvaldība nesen ieviesusi bērna piedzimšanas pabalstus – 100 latu, ja piedzimis viens bērns, 200 latu, ja dzimuši dvīņi, un 1000 latu, ja dzimuši trīnīši. Jaundzimušajiem tiek pasniegtas arī sudraba karotītes ar gravējumu.

Tāpat pašvaldība atbalsta ģimenes, nodrošinot brīvpusdienas piecgadīgajiem un sešgadīgajiem pirmsskolas audzēkņiem un skolēniem līdz sestajai klasei, bet no šī gada 1. septembra brīvpusdienas būs arī septīto klašu skolēniem, piebilda R. Ābelnieks.