Drukāt šo lapu
06.01.2014 16:50

Valsts prezidents premjera amatam virza Laimdotu Straujumu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pirmdien Valsts prezidents Andris Bērziņš paziņojis par lēmumu aicināt pašreizējo zemkopības ministri Laimdotu Straujumu sastādīt Ministru kabinetu.

Lēmums pieņemts, tiekoties ar Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem un izvērtējot valdības vadītāja amatam izvirzītās kandidātes Laimdotas Straujumas profesionālo pieredzi un līdzšinējo pozitīvo darbību izpildvarā. Tādējādi L. Straujuma varētu kļūt par pirmo sievieti premjerministra amatā.

Jau ziņots, ka "Vienotība" svētdien valdes sēdē nolēma virzīt Straujumu par Ministru prezidenta amata kandidāti. Šajā pašā sēdē Straujuma arī tika uzņemta partijas "Vienotība" rindās.

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa iepriekš paudusi, ka Straujuma pašreizējā valdībā ir vispieredzējušākais cilvēks valsts pārvaldē, tāpat viņai ir doktora grāds ekonomikā un pašreizējā amatā izdevies panākt līdzsvaru zemkopības nozarē.

Arī demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis (V) pauda, ka Straujumas ļoti lielā pieredze valsts pārvaldē ir labs pamats, lai viņa sekmīgi tiktu galā ar premjera pienākumiem un nodrošinātu darbu pēctecību.

Šodien ar "Vienotības" premjera amatam izvirzīto Straujumu tikās visi potenciālās koalīcijas partneri - pie frakcijām nepiederošie deputāti, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), Reformu partija (RP), kā arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).