Drukāt šo lapu
31.12.2013 19:10

Saistībā ar eiro ieviešanu incidenti un pārkāpumi pagaidām nav konstatēti

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Līdz šim policija saistībā ar eiro ieviešanu nekādus incidentus nav reģistrējusi vai novērojusi un iedzīvotāji pagaidām nav sūdzējušies par iespējamiem pārkāpumiem, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Zane Arāja.

Kā ziņots, Valsts policija līdz 7. janvārim strādās īpaši pastiprinātā režīmā un gadumijā un turpmāk īpaši aicina uzmanīties no krāpniekiem un zagļiem.

Šajā laikā policija pastiprināti dežurē pie pasta nodaļām. Gadumijā un janvāra pirmajās dienās policijas spēki būs redzami tajās vietās, kur koncentrēsies lielākā naudas plūsma, piemēram, pie bankomātiem. Pastiprinātās policijas patruļas būs redzamas visā valstī.

Valsts policijā izveidots speciāls vadības centrs, kas koordinē drošības jautājumus saistībā ar Latvijas pievienošanos eirozonai.

Šajā laikā lielākie riski saistās ar iespējamām krāpšanām, zādzībām un laupīšanām. Policija īpaši brīdina, ka var aktivizēties tie krāpnieki, kuri, uzdodoties par sociālajiem darbiniekiem vai labdarības iestāžu pārstāvjiem, apmeklējot vecākus cilvēkus mājās, mēģinās piedāvāt izdevīgāku maiņas kursu.

Policija arī aicina uzmanīties no naudas viltotājiem, jo daudzi Latvijas iedzīvotāji ar jauno naudu vēl nebūs iepazinušies.

Naudas maiņas periodā policija aicina iedzīvotājus nepārvietoties vieniem pašiem diennakts tumšajā laikā un naudu sabiedriskās vietās nenēsāt apģērba ārējās kabatās.